ECOsubsea Singapur’da temizlik yapacak

MDN MEDIA

Tekne temizleme uzmanı Norveçli ECOsubsea, Singapur Limanı’nda gemilerin gövdelerini temizlemek üzere uzaktan kumandalı robotlarını konuşlandıracak

Şirket, diğer sistemlere göre on kata kadar daha hızlı olduğunu söylediği en yeni nesil robotlarını kullanacak. Bu sayede büyük gemilerin gövdeleri liman içinde yakıt alırken temizlenebilecek.

Temiz gövdeler yakıt yakma ve emisyonlarda önemli tasarruflar sağlar. Şirket karbondioksit emisyonlarının yılda on milyon ton azaltılabileceğini tahmin ediyor. ECOsubsea kurulumu, robotlar tarafından gemilerin gövdelerinden atık toplanmasını da içeriyor. Bu atıklar özel atık olarak teslim ediliyor ve biyogaza dönüştürülebiliyor.

Firma, Innovation Norway’den aldığı 3,26 milyon ABD doları tutarındaki kredi ile çalışmalarına destek olmuştur. Devlete ait kalkınma bankası, Norveç dışında büyümek için somut planları olan ancak tam teşekküllü banka finansmanı elde edebilecek güvenceden yoksun şirketlere kredi sağlıyor.

Innovation Norway CEO’su Håkon Haugli konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “ECOsubsea tekne temizliğinde küresel bir pazar lideri olarak konumunu sağlamlaştırabilir. Yeni teknoloji, çevreye daha az zarar veren ve sera gazı emisyonlarını azaltan çok daha sık tekne yıkamayı kolaylaştırıyor. Bu, Norveç’in değer yaratması üzerinde büyük etkisi olabilecek, büyük potansiyele sahip yenilikçi bir projedir.”

ECOsubsea CEO’su Tor Østervold ise şöyle dedi: “Bu kredi bize işimizi büyütme, çevre dostu teknolojimizi daha fazla pazara ulaştırma ve denizcilik sektörünü daha sürdürülebilir hale getirme fırsatı veriyor. Innovation Norway’in ECOsubsea’de hala bir büyüme potansiyeli görmesinden gurur duyuyoruz, zira artık kendimizi dünyanın en büyük ikinci limanında konumlandırıyoruz.”

Norveç’in batı kıyısında yer alan şirket, on yılı aşkın bir süredir bu sistemi geliştirmek için çalışıyor ve bu süreçte armatörler, limanlar ve çevre yetkilileriyle işbirliği yapıyor.

Kaynak: Schiff&Hafen/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın