Dünyanın ilk enerji adasının sözleşmeler imzalandı

MDN Editör

Belçika merkezli enerji iletim şirketi Elia, dünyanın ilk enerji adası olan Prenses Elisabeth Adası’nın yüksek voltajlı alternatif akım (HVAC) teknolojileri için çeşitli anlaşmalar imzalandı.

Belçika kıyılarının yaklaşık 45 kilometre açıklarında, Princess Elisabeth açık deniz rüzgâr santrali bölgesi içinde inşa edilecek olan enerji adası, su üzerinde yaklaşık beş hektar alana yayılacak. Elektrik altyapısının yer alacağı bölge ise yaklaşık 6 hektarlık alana inşa edilecek.

Prenses Elisabeth Adası proje tamamlandığı zaman doğru akımı (HVDC) ve alternatif akımı (HVAC) birleştiren dünyanın ilk yapay enerji adası olacak. Adadaki yüksek gerilim altyapısı, 3,5 GW’lık Prenses Elisabeth Bölgesi’ndeki rüzgâr santrallerinden gelen ihracat kablolarını bir araya toplayacak ve aynı zamanda Birleşik Krallık merkezli Nautilus ve

İlginiz çekebilir:

Almanya’nın en büyük yüzer güneş enerjisi santralinin montajı başladı

Danimarka merkezli TritonLink’in gelecekteki ara bağlantıları için bir merkez görevi görecek.

Deniz altı kablolarının tedarikinden Jan De Nul ve Güney Kore’nin LS Cable & System konsorsiyumunun yanı sıra DEME ve Yunanistan’ın Hellenic Cables konsorsiyumu sorumlu olacak.

HSM Offshore Energy, Smulders ve Iv’den oluşan HSI ortak girişimi (JV) ise adaiçin HVAC trafo merkezlerini tasarlayacak ve inşa edecek.

Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın