Dünya Denizcilik: Altı tanker sattık

MDN İstanbul

Dünya Denizcilik ocak ayında 11 adet tankerini sattığı haberini yalanladı. Dünya Denizcilik Başkan Yardımcısı Esra Umut, filolarındaki 11 değil sadece 6 tankerin satışını gerçekleştirdiklerini belirtirken, “Eğer söylenildiği gibi 11 tanker satılmış olsaydı, firmamızın denizde hiç tankeri kalmazdı” dedi.
Esra Umut satışların nedeni olarak Dünya Denizcilik’in yedi yılda bir filo yenileme politikasını gösterdi ve söz konusu uygulamanın mevcut piyasa koşulları nedeniyle erkene alındığını dile getirdi.
Dünya Denizcilik, 3 adet 51.000 dwt’lik kimya tankerini 78,99 milyon dolar karşılığında Nordene’e, 2 adet 46.700 dwt’lik kimya tankerini 54 milyon dolar karşılığında Thenamaris’e,  ve 46.600 dwt’lik 2006 yapımı “Gan Venture” isimli kimya tankerini 25,5 milyon dolar karşılığında Yunan PyxisMaritime’a satmıştı. Söz konusu satışların gerçekleşmesinden bu yana, şirketin filosu broker spekülasyonlarına konu oluyor.
Dünya Denizcilik Başkan Yardımcısı Esra Umut, “Gan Sky” isimli tanker hariç, filolarında kalan diğer gemileri satmayı planlamadıklarını söylüyor. Güney Kore tersanelerinde inşa edilmekte olan 8 tankerin teslimat tarihlerinin yeniden müzakere edilerek ertelendiğini doğrulayan firma, Hyundai Mipo tersanesine sipariş ettiği 3 adet 52.000 dwt’lik kimyasal tankeri bu yıl, diğer 5 tankeri ise 2013 yılına kadar teslim almayı planlıyor.

Bunu Paylaşın