Donanma siparişinde büyük maliyet artışı

MDN MEDIA

İngiliz donanma tersanesi ve savunma grubu Babcock, İngiliz Donanması için fırkateyn inşa etme sözleşmesi kapsamında maliyetlerdeki beklenmedik artışlar nedeniyle yıllık kârının 90 milyon GBP (117,1 milyon USD) düşeceğini açıkladı

Babcock, 2019 yılında İngiliz Donanması için beş adet Tip 31 fırkateyn inşa etmek üzere sabit fiyatlı bir sözleşme imzaladı. Şirket, 2023 mali yılında, enflasyonun müşteriye yansıtamadığı daha yüksek maliyetlerle sonuçlanması nedeniyle programdaki artan maliyetleri karşılamak için 100 milyon poundluk bir ücret aldı. İşçilik ve mühendislik maliyetlerindeki artışlar nedeniyle sözleşmedeki daha fazla maliyet artışını karşılamak için 2024 mali yılında 90 milyon sterlinlik ek bir ücrete ihtiyaç duyuluyor. Donanma gemileri ve silah taşıma sistemleri tasarlayan ve inşa eden Babcock, 2025’te bir yıl daha ilerleme beklediğini de sözlerine ekledi. Mali yıl boyunca Babcock, ilk geminin üst yapısının tamamlanmak üzere olması ve ikinci gemide önemli ilerlemeler kaydedilmesiyle fırkateyn programında ilerleme kaydetti.

Kaynak: Ship and Offshore /Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın