Denizcilik sektörü AB’yi Afrika’ya yatırım yapmaya çağırıyor

MDN MEDIA

Danimarka Denizcilik Ticaret ve İşveren Derneği, kıtanın hem yeşil enerji hem de ekonomik büyüme açısından ‘muazzam potansiyeline’ dikkat çekerek Danimarka ve AB’yi Afrika’daki yatırımları yoğunlaştırmaya çağırdı

Danimarka hükümetinin yeni Afrika Stratejisi ticaret, sürdürülebilir kalkınma ve yenilenebilir enerji alanlarında daha yakın işbirliği için önemli fırsatlar sunuyor. Bu nedenle Danimarka Denizcilik, stratejinin genel hedeflerini desteklemekte ve aynı zamanda özellikle finansman ve ticaret konusunda daha somut bir yaklaşım çağrısında bulunmaktadır.


Danimarka Denizciliği ayrıca AB’nin, ulaşım ve liman tesisleri de dâhil olmak üzere kritik altyapı yatırımlarını teşvik etmeyi ve Afrika kıtası çevresindeki nakliye rotaları boyunca yeşil koridorlar oluşturmayı amaçlayan Global Gateway girişiminde de büyük bir potansiyel görmektedir. Denizcilik sektörü Danimarka ve AB’yi bu girişimi, ekonomik büyümeyi sağlayabilecek ve hem Afrika hem de Avrupa’da daha fazla istihdam yaratabilecek daha somut finansman planlarıyla desteklemeye çağırıyor. Danimarka Denizciliği için deniz güvenliği de işbirliğinin önemli bir parçası ve Afrikalı ortaklarla yakın diyalog yoluyla bölgedeki ticareti, güvenliği ve yeşil geçişi güçlendirmeyi dört gözle bekliyorlar.


Geçtiğimiz yıl Mærsk Mc-Kinney Møller Sıfır Karbon Denizcilik Merkezi, ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Enerji Bakanlığı ve Danimarka hükümeti, Küresel Güney’deki beş ülkede yeşil koridorlar için kaynak sağlamak ve ön fizibilite çalışmaları yürütmek üzere güçlerini birleştirdi. Proje, yeşil koridor projelerinin belirlenmesi ve geliştirilmesini destekleyerek gelişmekte olan ülkelerde sürdürülebilir yeşil büyümeyi ve istihdam yaratılmasını desteklemeyi amaçlıyor.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın