Deniz artık daha da temiz

MDN İstanbul

Arkas ve Deniz Temiz Derneği Turmepa’nın 2006 yılından bu yana Çeşme koylarını ve sahil şeridini temiz tutmak amacıyla yürüttükleri katı ve sıvı atık toplama çalışmaları bu sene de devam ediyor.
Arkas tarafından yapımı ve işletimi üstlenilen Turmepa II teknesi koyların ve sahil şeritlerinin korunması amacıyla 29 Mayıs cuma günü Çeşme’de gerçekleşen bir törenle yeni sezon çalışmalarına başladı. Çeşme Ertan Anadolu Meslek Lisesi önündeki rıhtımda yapılan sezon açılış törenine Arkas Acente Hizmetleri Grup Başkanı Richard Pariente, Deniz Temiz Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh ve Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü katıldı.
Temiz sezonlar dileğiyle açılışı gerçekleştiren katılımcılar duygularını dile getirirken Arkas’ın desteğinin çok önemli ve örnek niteliğinde olduğunu belirtti. Asıl ulaşılmak istenen hedefin temizlemek değil kirletmemek olduğunu, bu konuda gerekli bilincin oluşturulması ve aksiyona dönüştürülmesi yönünde çalışıldığının altı çizildi.
Açılış konuşmalarının ardından Turmepa II teknesi sezonun ilk atık alım işlemini gerçekleştirdi. Törene katılan Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri ve Ege Octopus Dalış Kulübü dalgıçları gönüllü olarak Çeşme Balıkçı Barınağı ve Teke Plajı’nda kıyı temizliği yaparak Turmepa II teknesine eşlik ettiler. Çeşme Rotary Kulübü de öğrencilere destek oldu.

Bunu Paylaşın