Deltamarin yeni bir anlaşmaya imza attı

MDN MEDIA

Finlandiya merkezli deniz mühendisliği şirketi Deltamarin, İsveçli denizcilik şirketi Stena RoRo’nun E-Flexer serisindeki 14 ve 15’inci gemilerin tasarım ve mühendisliği için China Merchants Jinling Tersanesi (Weihai) ile bir sözleşme imzaladı; bu gemilerin her ikisi de çoklu yakıt kapasitesine ve metanol hazırlığına sahip olacak

Stena RoRo’nun bu yaz başında rezervasyonunu yaptığı ve 2027 yılında filoya katılacak olan iki yeni gemi Çin’deki CMI Jinling Tersanesinde (Weihai) inşa edilecek ve Attica Group tarafından Adriyatik rotaları için kiralanacak.

Çok yakıtlı motorlarla tasarlanan gemilerin geleneksel deniz yakıtlarının (HFO veya MGO) yanı sıra biyodizel ile de çalışabileceği ve metanol kullanımına hazır olduğu bildiriliyor. Deltamarin tarafından yapılan açıklamaya göre, gemiler aynı zamanda PTI/PTO konfigürasyonuna ve ileride batarya tahrikinin potansiyel entegrasyonunu destekleyen bir ‘batarya gücü’ tanımlamasına sahip.

Sonuç olarak, bu teknolojik yakınlaşmanın yakıt verimliliğini artırması ve mevcut gemilere kıyasla taşıma işi başına sera gazı emisyonlarını yüzde 60’a kadar azaltması bekleniyor.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın