Damen ve Atal Solutions 4 gemiyi güçlendiriyor

MDN MEDIA

Hollandalı Damen Shipyards ve Atal Solutions, BAM Shipping’e ait dört dökme yük gemisini yakıt tasarrufu ve emisyon azaltıcı teknolojilerle donatmak üzere ortaklık kurdu

Ortaklar, geminin yakıt tüketimini yüzde 20 oranında azaltması ve sera gazlarını yüzde 99’a kadar azaltması beklenen sekiz farklı kanıtlanmış teknolojiyi entegre edecekler.

Artan verimlilik, bu gemilerin ve diğer mevcut gemilerin Enerji Verimliliği Mevcut Gemiler Endeksi (EEXI) ve Karbon Yoğunluğu Göstergesi (CII) gibi yakın zamanda yürürlüğe giren yönetmeliklere uygun olarak seyretmesinin önünü açıyor.

Damen’in bu projedeki rolü, dört gemiye SOx yıkayıcıları ve bir karbon yakalama sistemi, pervanenin optimizasyonu için bir Pervane Kanalı, düşük sürtünmeli su altı tekne kaplamaları, DX QM teknolojisi ve şirketin Havalı Yağlama Sistemini (Triton) sağlamak olacak.

Dört geminin güçlendirilmesinin 2025’in ilk çeyreğinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İlginizi çekebilir:

Damen Shipyards’dan elektrikli FCS 3210 E

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın