Damen, Kolombiya’da fırkateyn ihalesi kazandı

MDN MEDIA

Damen Shipyards Group, Kolombiya’nın Corporacióm de Ciencia y Tecnologia para el Deslarrollo de la Industria Naval, Maritima y Fluvial (Cotecmar) şirketinden ülkenin ilk yerli yapım fırkateyninin inşasını desteklemek üzere bir sözleşme kazandı

Cartagena’da imzalanan anlaşmaya göre Hollanda merkezli gemi üreticisi, Damen Sigma 10514 tasarımını temel alan Plataforma Estratégica de Superficie (PES – Stratejik Suüstü Platformu) için teknik destek sağlayacak ve bileşen tedarik edecek.

Uzunluğu 107,5 m ve genişliği 14,02 m olacak olan gemi Kolombiya için bir dönüm noktasını temsil ediyor. Kolombiya, Latin Amerika’da bu tür karmaşık donanma gemilerini kendi tersanelerinde lisans altında inşa edebilen sadece üçüncü ülke.

İmza törenine Kolombiya Deniz Kuvvetleri’nden aralarında Kolombiya Armada Komutanı Koramiral Juan Ricardo Rozo Obregón ve Damen Naval Genel Müdürü Roland Briene’nin de bulunduğu bir dizi üst düzey isim katıldı.

Amiral Rozo “hem Kolombiya Donanması hem de Cotecmar için tarihi bir gün” olduğunu belirtti. Gemi inşa grubundan Briene, Hollandalı şirketin bu siparişi Cotecmar ile birlikte gerçekleştirmekten özellikle gurur duyduğunu söyledi.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın