CTV’ler için yeni açık deniz şarj teknolojisi

MDN MEDIA

Damen Shipyards Group, açık deniz şarjı için yeni bir konsept geliştirerek açık deniz rüzgâr çiftliğinin işletme aşamasında emisyonları azaltmanın bir yolunu duyurdu

Sistem, bir türbinde ya da Damen’in şarj cihazıyla donatılmış devreye alma hizmet operasyon gemilerinden (CSOV) birinde şarj olabilen tamamen elektrikli bir mürettebat transfer gemisi (CTV) tasarımına dayanıyor.

Damen Servis Operasyonları Gemileri Ürün Müdürü Mark Couwenberg, “türbine monte şarj cihazları için altyapı henüz yaygın olarak mevcut olmadığından, gemiden gemiye şarj, CTV sahiplerine ve operatörlerine geleceğin sürdürülebilir teknolojisine şu anda yatırım yapma fırsatı sunuyor” açıklamasında bulundu.

Couwenberg CTV‘ler hakkında ayrıca “Açık denizde şarj, tamamen elektrikli bir mürettebat taşıma gemisi operasyonu için vazgeçilmez bir özelliktir. Tipik olarak bu, bir açık deniz rüzgar çiftliğinde bulunan şarj altyapısına bağlı olacak. Hem CTV hem de CSOV üreticisi olarak benzersiz konumumuz, bizi şarj kapsamını varlıklarımızın içine yerleştirme fikrine yönlendirdi. Bu, geleneksel, dizel motorlu bir CSOV veya tamamen elektrikli bir versiyon ile yapılabilir. Elbette, emisyonların azaltılması perspektifinden bakıldığında, ikincisi daha tercih edilebilir bir seçenek. Ancak böyle bir çözüm, CTV operatörlerinin yarın tam elektrikli CSOV’ların daha geniş dağıtımına hazırlanmak için bugünden yatırım yapmalarını mümkün kılıyor. Bunun denizcilikte enerji dönüşümüne önemli bir ivme kazandıracağına inanıyoruz” dedi.

Bir CTV’ye büyük bir batarya sistemi kurmak, ağırlık ve alan kısıtlamaları göz önüne alındığında zorlu bir iş olarak görülüyor.

Ürün Müdürü Couwenberg şöyle açıklamasının devamında “Sistemi çok daha büyük ve daha az yer kaplayan CSOV’a kurmak, küçük geminin ihtiyaç duyduğu enerjiye yeteneklerinden ödün vermeden erişmesini sağlıyor” dedi.

CTV şarjı için CSOV’nin avantajları

Damen’e göre CSOV’un şarj cihazı olarak kullanılması başka avantajlar da sunuyor. Öncelikle, geminin kıç tarafı türbine göre daha alçak ve bu da geminin şarj cihazına daha kolay erişmesini sağlar. Ayrıca türbinden farklı olarak CSOV konumunu değiştirebiliyor ve böylece CTV’nin dalga koşulları açısından en korunaklı konumda şarj edilmesini sağlıyor.

Damen’in konseptine uyguladığı şarj sistemi, açık deniz şarj sistemleri konusunda uzman olan İngiltere merkezli MJR tarafından geliştirildi. CTV, CSOV’un arka güvertesindeki bir makaradan indirilen şarj cihazını yakalayan bir çan ağzı aracılığıyla bağlanması planlanıyor.

Personelin karaya çıkmasının ardından, gemi son derece otomatik ve güvenli bir süreç kullanarak bağlantı kurabilir. Operasyonel profile bağlı olarak şarj işleminin iki ila üç saat içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın