CROE, Türkiye’de Esko Denizcilik ile anlaştı

MDN İstanbul

1917 yılında kurulmuş ve 1960 yılından bu yana Scrubber (egzoz gaz temizleme sistemleri) imal eden bir firma olan CR Ocean Engineering LLC (CROE) ürünlerini Türkiye’de Esko Denizcilik temsil etmesi konusunda anlaşmaya varıldı. CROE, bugüne dek kara tesislerinde kullanılan 24,000 adet ve gemilerde kullanılan 400 adet scrubber tedariki sağlayarak bu alanda dünya lideri firmalar arasında bulunuyor.

Anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulunan Esko Denizcilik Genel Müdürü Erhan Esinduy, 1 Ocak 2015 tarihinde IMO Annex VI ve ECA Bölgesi gereksinimleri devreye girmesinin denizcilik sektöründe önemli değişikliklere yol açacağını kaydetti.

“Bu tarih itibariyle gemileri ECA Bölgesi’nde gemileri olan veya ECA Bölgesi’ne girip çıkacak armatörlerin bir karar vermesi gerekiyor. Sülfür oranı yüzde 0.1 olan yakıt mı kullanılmalı, yoksa Scrubber gibi alternatif sistemlere yatırım mı yapılmalı? Annex VI ayrıca 2020 yılında tüm dünyada geçerli olmak üzere yakıttaki sülfür oranını yüzde 0.5 olarak belirledi ve ECA Bölgeleri’nin artırılması da söz konusu, ilk aşamada ECA Bölgesi olarak tanımlanması düşünülen bölgeler Meksika, Akdeniz, Norveç Denizi, Singapur, Hong Kong ve Japonya.

Bu anlamda, denizcilik sektöründe şimdi olmasa da gelecek yıllarda uzun süreli kullanımı, gemi makinalarında zarar verdiği bilinen çok düşük sülfür oranlı yakıt tüketimine alternatif çözümler çok önem taşıyacak. CROE ekipmanları neredeyse dünyanın her ülkesinde bulunuyor. DuPont, P&G, Exxonmobil, Bayer, Shell, Henkel, Kraft, 3M, Saudi Armco, Esso, BP, Pemex, General Electrics, Kimberly-Clark, BASF gibi seçkin dünya markaları ise referansları arasında.”

Esko’nun temsilcilik portföyü geniş

Erhan Esinduy “Böyle önemli bir işe imza atmaktan dolayı Esko Denizcilik Tic Ltd Şti gurur duyuyoruz” diyerek Türk denizcilk camiasına yaptığımız hizmetleri her geçen gün ileriye taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

“Esko, Türk Denizcilik camiasına yüksek kalite odaklı hizmet etmeyi hedefleyen, her biri kendi alanında tecrübeli, güvenilir ve farklılık yaratmış dünya liderleri olan firmaları temsil ederek , armatörlere çözüm ortağı olan bir kuruluş.

CROE dışında Türkiye’de çok sayıda firmayı temsil ediyoruz. Bunların başında Kanadalı Trojan Marinnex, İngiliz Solarglide, İngiliz Bowline Defence, İngiliz Ship Management İnternational Dergisi, Hollandalı  Micanti Thorn-D, Singapur Ascenz, Alman German Drydocks, İspanyol Cernaval Shipyards, Maltalı Cassar Ship Repair, Çinli CSSC Huangpu Shipyard, Çin CİSCİC Bolomiao Shipyards ve Guney Afrikalı Southern African Shipyards geliyor.

 

Bunu Paylaşın