COSCO yeni gemilerini teslim aldı

MDN MEDIA

Çin’in COSCO Shipping Group’unun bir birimi olan COSCO Shipping Specialized Carriers, filosuna üç yeni enerji tasarruflu taşıyıcı kattı

Açıklandığı üzere şirket, filosuna COSCO SHIPPING Ji Xiang ve COSCO SHIPPING Ru Yi adlı iki kardeş gemiyi dahil etti. Gemilerin uzunluğu 201,8 metre, genişliği 32,2 metre ve kargo kapasitesi 72.000 cbm.

Bu arada, üçüncü gemi olan çok amaçlı pulp gemisi Green Munguba için bir vaftiz töreni düzenlendi. Tören 22 Ağustos 2024’te COSCO Shipping Heavy Industry (Dalian) tersanesinde gerçekleşti.

88.000 metreküplük geminin uzunluğu 225 metre, genişliği 32,26 metre ve draftı 14,5 metre. İlk seferi Çin’den Güney Amerika’ya olacak.

COSCO Shipping’e göre bu gemiler dünyanın en büyük pulp gemileridir. NOx TIER III emisyon standartlarını karşılamak için en son enerji tasarruflu ve çevre dostu teknolojiyle tasarlandı.

Ayrıca optimum güvenlik ve verimliliği sağlamak için gelişmiş sıcaklık izleme ve uyarı sistemleriyle donatıldı.

Şirket, gelecekte filosunu enerji tasarruflu gemilerle yükseltmeyi planladığını vurguladı.

Son haberlerde, COSCO Shipping Specialized Carriers, çevre dostu 77.000 dwt çok amaçlı bir gemi olan başka bir yeni inşa için bir isimlendirme töreni düzenledi.

Gemiye, 25 Temmuz 2024’te COSCO Shipping Heavy Industry (Dalian) tersanesinde gerçekleşen tören sırasında gemiye Green Itajai adı verildi.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın