CMA CGM, yapay zekâyı operasyonlara entegre etmek için “Google” ile birlikte çalışacak

MDN İstanbul

Fransa merkezli konteyner ve yük taşımacılığı şirketi CMA CGM, dünya çapındaki operasyonlarında yapay zekânın (AI) entegrasyonunu hızlandırmak için Google ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu

CMA CGM Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Rodolphe Saadé, “Operasyonlarımızda yapay zekânın benimsenmesini hızlandırmak için CMA CGM Group ve Google arasındaki bu küresel ortaklığı duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu işbirliği, dijital yol haritamız ve yatırımlarımızla uyumludur ve dönüşüm stratejimizde önemli bir adımı işaret etmektedir. Google ile birlikte denizcilik, lojistik ve medya alanlarında dijital devrime öncülük edecek, süreçlerimizi optimize edecek ve rekabet gücümüzü artıracağız. Çalışanlarımız ve müşterilerimiz için somut faydalar sağlayacak yenilikleri hayata geçirmeye kararlıyız” dedi.

Ortaklık kapsamında geliştirilen her program ve araç, kullanıcılara temel iş akışlarında karar verme süreçlerinde yardımcı olmak, verimliliği, yanıt verebilirliği ve pazardaki dalgalanmalara ve aksaklıklara uyum sağlayabilirliği artırmak üzere tasarlanacak.

Konteyner hattı, maliyetleri ve karbon ayak izlerini en aza indirirken, ürünlerin verimli ve zamanında teslim edilmesini sağlamak için gemi rotalarını, konteyner elleçleme ve envanter yönetimini aktif olarak optimize etmeye çalışacak.

Google ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai, “CMA CGM’nin denizcilik ve lojistik alanındaki derin uzmanlığını Google’ın yapay zekâ araçları ve güvenli altyapısıyla birleştirerek, CMA CGM’nin kendi operasyonlarını ve müşterilerinin operasyonlarını dijital olarak dönüştürmesine yardımcı olabiliriz. Bu ortaklık, yapay zekânın çalışanlara nasıl yardımcı olabileceğinin, müşteriler için sonuçları nasıl iyileştirebileceğinin ve sektörlerde nasıl devrim yaratabileceğinin en iyi örneğidir” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir:

Seanergy Maritime, filosunda yapay zekâ kullanacak

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın