ClassNK’den bir ilk

MDN MEDIA

Japon sınıflandırma kuruluşu ClassNK, şu anda bir Japon konsorsiyumu tarafından geliştirilmekte olan 40.000 m3 amonyak yakıtlı orta gaz taşıyıcısına atanacak olan ‘Makine Odası Güvenliği Amonyak’ (MRS) için ilk akreditasyonu yayınladı

Gemi, Japan Marine United Corporation’ın Ariake Tersanesi’nde inşa edilecek.

NYK ve Nihon Shipyard Co. Ltd’yi içeren Japon grubu, gaz taşıyıcısını Kasım 2026 sonuna kadar teslim almayı planlıyor. Gemi tasarımı şu anda ülkenin Yeşil İnovasyon Fonu Projesi himayesinde Japonya’nın Yeni Enerji ve Endüstriyel Teknoloji Geliştirme Örgütü (NEDO) tarafından geliştiriliyor.

Konsorsiyumun karşılaştığı temel zorluk, bir kimyasal olarak amonyağın zehirliliği. ClassNK tarafından incelenen bir risk değerlendirmesi, NYK mühendisleri tarafından yönetilen bir kullanıcı perspektifinden risk değerlendirmeleri ve güvenlik önlemleri ve en yüksek güvenlik seviyelerini sağlamak için geminin spesifikasyonunun incelenmesiyle ele alıyor.

Aslen 1980’de kurulan Japonya’nın iki trilyon yenlik NEDO fonu, 2050 yılına kadar karbon nötrlüğüne yönelik yatırımlarla enerji ve endüstriyel sektörlerin yapısal dönüşümünü destekleme çabalarını hızlandırmakla görevli.

Kaynak:Ship&Offshore

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın