Çin’de yeni tersane temeli

MDN İstanbul
China State Shipbuilding Corporation’ın bir yan kuruluşu olan Hudong-Zhonghua Shipbuilding, yeni tersane projesi olan China Shipbuilding Changxing Shipbuilding Base’in ikinci aşaması için temel atma töreni düzenledi.

Hudong-Zhonghua’nın yeni üretim tesisi, 2,8 milyar dolarlık yatırım planıyla 431,8 hektarlık toplam inşaat alanı üzerinde Şangay Changxing Adası’nın güney kıyısında yer alıyor.

Tesis’te aynı anda altı geminin inşa edilmesi planlanıyor. Ayrıca Ar-Ge ve tasarım bölümleri, inşaat ve teçhizat tesisleri de entegre edilecek.

Tersane’nin inşasının ilk aşamasında 214,6 hektarlık bir alan kullanıldı ve 1,2 milyar dolar yatırım yapıldı. Bu aşamanın tamamlanmasının 2023 yılında gerçekleşmesi planlanıyor.

Changxing Gemi İnşa Üssü projesinin ikinci aşaması, Hudong-Zhonghua’nın gelişiminin sürecini tanımlayan parça olacak. Şirket, akıllı üretim hatlarını, kontrol ve yönetim için akıllı tasarımı, otomatik üretimi, büyük veri yönetimini, robotik kaynağı ve nesnelerin internetini kullanarak üretimini yükseltildiği bir tesis kurmayı planlıyor.

Şirket, dijital teknolojileri kullanarak enerji tasarrufu sağlayan üretim süreçleriyle aynı zamanda çevreyi de koruyarak yüksek verimliğin sağlandığı bir tersane oluşturmak istiyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın