Çin’de kimyasal tanker siparişi

MDN MEDIA

Hamburg merkezli GEFO Shipping Group tarafından Çin’deki Nantong Xianhyu Tersanesi’nde paslanmaz çelik tanklara sahip iki adet 7.900dwt kimyasal taşıyıcı sipariş edildi

İki gemi Flettner rotorlu rüzgâr yelkenlerinin montajına ve gelecekte metanol tahrikine dönüştürülmeye ‘hazır’ olarak tasarlandı. Tersane sözleşmesi iki gemi için daha opsiyon içeriyor.

Kimyasal tankerler buz sınıfı 1A’ya sahip olacak ve gövdeleri genellikle Kuzey ve Baltık Denizlerinde hüküm süren zorlu hava koşulları için optimize edilecek. Şirket, ana makinelerin gücünün azaltıldığını ve böylece en ekonomik hız aralığında çalışmanın kolaylaştırıldığını söyledi.

Yeni inşa edilen iki gemiyle birlikte GEFO’nun sipariş ettiği gemi sayısı on ikiye yükseldi: Şirket Ocak ayında yakıt tasarrufu sağlayan tasarıma sahip on adet paslanmaz çelik tanker sipariş etmişti. Yıllık cirosu 600 milyon Euro civarında olan şirket, Hollanda’dan İsviçre’ye kadar Ren Nehri’nde seyreden kimyasal, gaz ve madeni yağ gemileri de dahil olmak üzere yaklaşık 150 özel tanker işletiyor.

Şirketin daha önce 13 yeni paslanmaz çelik tanker için başlattığı 400 milyon Euro’luk yatırım programını, 300 milyon Euro’luk yeni bir sermaye tahsisi izledi. Şirketin on iki gemilik sipariş defterinin yanı sıra bir gaz tankeri ve iki kimyasal taşıyıcı siparişi bulunuyor ve Ren Nehri’nde seyretmeye uygun iki gemi daha satın almış durumda.

Kaynak: Ship and Offshore /Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın