Cadeler’den 15 MW gücünde türbinler

MDN MEDIA

Dünyanın en büyük jack-up açık deniz rüzgâr kurulum gemileri filosunu işleten Danimarka merkezli Cadeler, yeni M sınıfı rüzgâr türbini kurulum gemilerinden birini kullanarak İskoçya’nın Inch Cape Offshore Rüzgâr Çiftliği’nde 72 büyük türbinin kurulumu için bir sözleşme kazandı

Değeri 114-130 milyon Euro arasında olan ve 2026 yılının dördüncü çeyreğinde başlaması planlanan proje, İskoçya’nın doğu kıyısının yaklaşık 15 km açığındaki rüzgar çiftliğinde kurulacak. Yaklaşık 250 gün sürecek kurulum aşamasının sonunda 15 MW’lık türbinler tamamen devreye girdiğinde, tesis Birleşik Krallık’taki yaklaşık 1,6 milyon haneye yetecek kadar elektrik üretebilecek.

New York ve Oslo borsalarında işlem gören Cadeler‘in CEO’su Mikkel Gleerup “Bu sözleşme, yeni inşa edilen son teknoloji gemilerimize yönelik artan talebi ve ortak portföyümüzü genişletme kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyarken, genel sözleşme birikimimizi de güçlendiriyor. Sektörün en büyüğü olan jack-up açık deniz rüzgar kurulum gemileri filomuzun yakın zamanda yenilenmesi ve devam eden genişlemesi ile Cadeler, hızla büyüyen ve dinamik pazar talebini karşılamaya hazır” dedi.

İlginizi çekebilir:

‘Borkum Riffgrund 3’te ilk rüzgâr türbini

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın