Bourbon optimizasyon projesini tamamladı

MDN MEDIA

Marsilya merkezli Bourbon Offshore ve Opsealog şirketleri, 25 açık deniz destek gemisinin işletme verimliliğini artırmak için veri odaklı yazılım kullanarak altı aylık bir projeyi başarıyla tamamladı

Yazılım şimdi Bourbon’un 104 açık deniz gemisinin tamamına kurulacak.

Gerçek zamanlı filo izleme ve gemilerin raporlama sistemlerinin dijitalleştirilmesi, Opsealog’un günlük operasyonlardaki potansiyel iyileştirmeleri tespit etmesini sağladı ve bu da gemi başına aylık ortalama 45-50 ton karbondioksit emisyonu tasarrufu ile sonuçlandı. Yazılım şirketi şimdi sistemlerini Bourbon’un platform tedarik gemileri ve çapa elleçleme römorkör tedarik gemilerinden oluşan filosuna çok yıllı bir anlaşmayla kuracak. Gemiler Batı Afrika, Asya ve Meksika Körfezi gibi bölgelerde faaliyet gösteriyor.

Kurulum, gerçek zamanlı gemi takibi ve raporlama ile merkezi filo izlemeyi içerecek. Veriler Opsealog’un Marinsights platformuna entegre edilerek yakıt tüketiminin ve buna bağlı emisyonların azaltılabileceği operasyon alanları belirlenecek.

Bourbon’un filo operasyonlarını optimize etme stratejisi önemli bir döneme denk geliyor. Açık deniz gemilerinin operatörleri yakında birçok ticari gemi için zaten geçerli olan düzenlemelere uyma gerekliliklerini karşılayacaklar. Bunlar arasında AB Emisyon Ticaret Sistemi ve izleme, raporlama ve doğrulama düzenlemeleri yer alıyor.

Opsealog Müşteri Yöneticisi Hugo Prigent şu yorumda bulundu: “Bu ortaklık, dijitalleşmenin operasyonel verimliliği ve çevresel sorumluluğu artırmadaki gücünün bir kanıtıdır. Pilot uygulamamız, verilerin yalnızca her bir geminin yakıt tüketimi ve karbon emisyonlarının doğru bir resmini çizmekle kalmayıp, aynı zamanda performanslarını hemen iyileştirmek için somut eylemlerin kilidini nasıl açabileceğini gösterdi. Bu başarıya dayanarak, ortaklığımızı Bourbon Marine & Logistics’in tüm filosuna yaymaktan ve sürdürülebilirlik ve performans hedeflerini desteklemekten gurur duyuyoruz.

Kaynak: Ship and Offshore/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın