Bourbon 6 mürettebat botu sipariş etti

MDN MEDIA

Marsilya merkezli Bourbon Group‘un bir alt kuruluşu olan açık deniz yolcu taşımacılığı şirketi Bourbon Mobility, Vietnam’daki Chantiers Piriou’ya altı yeni mürettebat botu sipariş etti

27 metre uzunluğundaki Surfer tipi gemilerin mevcut ünitelere göre yüzde 20 daha az yakıt tüketmesi bekleniyor.

30 knotluk sörfçü tipi botlar, konfigürasyona bağlı olarak 50-70 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak ve kargo için kıçta 40m2 ve baş tarafta 20m2 olmak üzere iki güverte alanı bulunacak.
Şirketten yapılan açıklamada, motor çalışma parametrelerini optimize etmek için gerçek zamanlı yakıt tüketimi veri analizi özelliğine sahip olacakları belirtildi.
Enerji performansı, Bourbon Mobility ekipleri ve Fransız gemi tasarım firması Mauric tarafından ortaklaşa yürütülen bir araştırma ve geliştirme projesinin sonucu. Uzmanlar geminin hidro-dinamik hatlarını ve tahrik sistemlerini optimize etmeye odaklandı. Mürettebat botları önümüzdeki yıl hizmete girecek.

Kaynak: Schiff&Hafen / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

İlginizi çekebilir:

290 milyon ABD Doları değerinde devriye botu siparişi

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın