‘Borkum Riffgrund 3’te ilk rüzgâr türbini

MDN MEDIA

Danimarkalı enerji şirketi Ørsted, “Borkum Riffgrund 3” açık deniz rüzgar çiftliğinde toplam 83 rüzgâr türbininden ilkini kurdu

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinin yaklaşık 72 km açığında yer alan “Borkum Riffgrund 3”, 913 MW’lık kurulu gücü ve yaklaşık 75 km2’lik alanıyla Alman deniz alanındaki en büyük açık deniz rüzgâr çiftliği olmaya hazırlanıyor. Devreye alma işleminin 2025 yılında gerçekleşmesi bekleniyor.

İlk türbin Seaway7’ye ait “Seaway Ventus” kurulum gemisi tarafından yerleştirildi. Diğer türbinler ise Cadeler’den “Wind Osprey” ile işbirliği içinde kurulacak. “Borkum Riffgrund 3 “ün sahipleri Ørsted ve ABD’li Nuveen şirketinin altyapı kolu olan Nuveen Infrastructure eşit hisselere sahip.

İlginizi çekebilir:

RWE, Almanya’nın Kuzey Denizi’nde 1,6 GW’lık rüzgâr çiftlikleri inşa edecek

Ørsted’de Kıta Avrupası’ndan sorumlu Peter Obling şunları söyledi: “‘Borkum Riffgrund 3’ açık deniz enerji endüstrisinde yeni standartlar belirliyor. Bu proje dünyada serbestçe ticarileştirilen ilk açık deniz çiftlik projesi ve Almanya’da 900 MW sınırını aşan ilk açık deniz çiftliği. İlk türbinin kurulmuş olmasından gurur duyuyorum ve bu dönüm noktası niteliğindeki projenin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın