Sokak köpekleri için “Bir Hayvana Bir Liman Ol” kampanyası

MDN Editör

Gündeme geldiği günden bu yana toplumsal açıdan tartışma konusu haline gelen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un yasalaşmasından sonra pek çok belediyeden sokak köpeklerine yönelik kötü muameleye dair görüntüler çıkmaya başladı. Uyulanan bu kötü muamele sonrası tepkiler giderek artarken toplumun hemen her kesiminden sokak hayvanlarını korumaya yönelik adımlar atılmaya da başlandı.

Denizcilerden “Bir Hayvana Bir Liman Ol” kampanyası

Toplumda sokak hayvanlarını koruyamaya yönelik yapılan girişimlere denizcilerden de destek geldi. Sosyal medyada başlatılan “Bir Hayvana Bir Liman Ol” kampanyasıyla birlikte başta tersaneler ve liman işletmeleri olmak üzere denizcilik sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmeler en az bir hayvana liman olmaya davet edildi.

İlginizi çekebilir:

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a ilişkin hukuki bir değerlendirme

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

Kampanya kapsamında öncelikle sektör paydaşı tüm işletmelerin en az bir hayvana liman olmaya ve mevcut duruma karşı hayvan haklarını daha etkin savunmaya çağırılırken, Türkiye’de birçok alanda öncü olmuş olan denizcilik sektörünün hayvan katliamına karşı da öncü ve örnek bir tutum sergileyeceğine ve diğer sektörlere örnek olacağına inanıldığı kaydedildi.

Bunu Paylaşın