Bimco’da denizcilerin nakit para akışı sorunu ele alındı

MDN İstanbul

Dünyanın birçok yerinden farklı şirketleri temsil eden 400’ün üzerindeki katılımcı Uluslararası Baltık Denizcilik Örgütü (Bimco) Yük Nakliyatı Pazar Toplantısı için 19 Kasım’da Londra’da bir araya geldi. Toplantıda da,  kuru yük nakliye oranlarının düşmesi sonucu deniz nakliyatı pazarının karşılaştığı nakit para akışı sorunları ele alındı.

Uluslararası Baltık Denizcilik Örgütü’ nün (Bimco) Londra’da düzenlediği toplantıda Mark Jackson “Eğer gerçekten mali sorunlar varsa çok geçmeden dile getirilmelidir” dedi

Finansal sıkıntıların uç noktaya vardığı durumlarda katılımcıların, işleyiş sürecinde karşılaşılan problemleri ilk evrelerde paylaşmaları için iki taraflı iletişime açık olmaları tavsiye edildi. Toplantıyı yöneten Mark Jackson şu yorumu dile getirdi: “Eğer gerçekten mali sorunlar varsa, çok geçmeden ortaya çıkarılması en doğrusudur.”
Toplantıda konuşulan diğer konular arasında,  reel pazarda yaşanan karşılıklı risk ve başka pazarlarda kullanılan bazı anlaşmaların nakliyat pazarında da kullanılabileceği görüşleri vardı. Baltık Borsası’nın konuyla ilgili detaylı araştırma yapacağı ve sistemin nasıl çalıştığını göstererek üyelere rehberlik edeceği bildirildi.
Bimco Başkanı Jeremy Penn, Baltık Borsası’nın sözleşmeye uymayan taraflarla mücadelede, haberleşme sistemi sayesinde başarılı olduğunu ifade etti. Bu sistem, üye kuruluşlarına Baltık Yasaları’na uymayan pazar iştirakçilerini şikâyet etme imkânı tanıyor. Ardından Jeremy Penn son olarak şunları ekledi: “Üye kuruluşların, daha önce hiç birlikte iş yapmadıkları  şirketlerle anlaşmadan önce bize danışarak hizmetlerimizi kullanmaları yönünde destekliyoruz.”
Baltık Borsası’nın 3 Aralık’ta Beijing’de yapacağı forumda aynı konular görüşülmeye devam edecek.

Bunu Paylaşın