BalWin1 ve BalWin2 devreye alınacak

MDN MEDIA

Dortmund merkezli iletim sistemi operatörü Amprion Offshore GmbH, iki açık deniz şebeke bağlantı sistemi “BalWin1” ve “BalWin2 “nin devreye alınmasına ilişkin takvimi değiştirdi

“BalWin1” için devreye alma tarihi 2031’den 2030’a, “BalWin2” için ise 2033’ten 2031’e çekildi. Amprion’un bu kararı, Alman hükümetinin 2022 yılında yaptığı ve “BalWin1 “in devreye alınmasını 2031’den 2029’a, “BalWin2 “nin devreye alınmasını ise 2033’ten 2030’a çeken plan değişikliğine bir yanıt niteliği taşıyor. Amprion’a göre bunun arka planında, 2030 hedef yılında açık deniz rüzgar enerjisi için genişleme hedeflerinin 20’den 30 GW’a çıkarılması yatıyor.

Bu karar, iletim sistemi operatörünün federal hükûmetin ayarlanmış programına uyamayacağı, ancak orijinal başlangıç tarihinden hala bir veya iki yıl ileride olduğu anlamına geliyor. Amprion Offshore GmbH Genel Müdürü Dr. Carsten Lehmköster “Piyasadaki ana inşaat işleri için kapasiteleri erken bir aşamada güvence altına alabildik. Ancak yoğun çabalara rağmen, piyasanın sıkışık olması nedeniyle sırasıyla iki ve üç yıllık güçlü bir ivme elde edilemedi. Şimdi ayarlanan programla, genişleme hedeflerinin hızlandırılmasına katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Bu, ortaklarımızla birlikte başardığımız güçlü bir başarıdır.” açıklamasında bulundu.

Amprion, 2023 yılının başında denizdeki ve karadaki dönüştürücü istasyonlarının sözleşmelerini imzalamıştı. Yaklaşık bir yıl sonra, şebeke operatörü 2.000 km’den fazla deniz ve kara kablosu için kapasiteleri güvence altına aldı. Merkezi inşaat işleri için nihai sözleşmeler kısa süre önce imzalandı. “Sözleşmeleri imzalayarak çeşitli işleri uyumlu hale getirmeyi başardık. Sözleşmeli ortaklarımız için kapsamın giderek daraldığı açık İddialı hedeflerimize ulaşabilmek için acilen piyasada daha fazla kapasite oluşturmamız gerekiyor” diyor Dr Lehmköster.

BalWin1” ve “BalWin2” gelecekte Kuzey Denizi’ndeki rüzgar çiftliklerini karadaki iletim şebekesine bağlayacak. Her iki proje de 2000 MW’lık bir kapasiteyi iletebilecek. Kablolar Kuzey Denizi’ndeki rüzgar çiftliklerinden başlayarak denizde sırasıyla 155 ve 165 kilometre boyunca uzanacak. Norderney adasının altından geçerek Aşağı Saksonya’daki Hilgenriedersiel bölgesinde kıyıya ulaşacaklar. “BalWin1” ve “BalWin2 “nin kara kısmına sırasıyla yaklaşık 205 ve 215 kilometre yeraltı kablosu döşenecek.

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın