Bahar için yeni mekânlar

MDN İstanbul
Krize rağmen mekânlar birbiri ardına açılmaya, yepyeni alternatifler sunmaya devam ediyor. İşte MarineDeal News okurları için seçtiklerimiz

Baharın gelişiyle kendinizi dışarıya attığınızda yeni tatlar ve yeni mekânlar keşfetmek gibisi yoktur.  Ama  bu koca şehirde nerede, ne var takip etmek de oldukça zordur. Biz de düşündük taşındık ve taze bahar havasından esinlenip sizin için bir ön araştırma yaptık. İşte sizin için seçtiklerimiz:

Karaköy’de nefis İtalyan lezzetleri
Yolu Karaköy’e düşmeyen denizci çok azdır herhalde. İşte orada, Karaköy İskelesi’ne çok yakın bir yerde, nefis yemekler yapan Positano Ristorante diye bir İtalyan restoranı var.
Karaköy’ün büyüleyici ve tarihi dokusunda başlangıçlardan tatlısına kadar hem göze hem damağa hitap eden restoran, ev yapımı makarnalar, çeşit çeşit pizzalar ve ana yemek mönüsünün zenginliği ile geleneksel tarzda ve tam ağzınıza layık! İtalyan şarapları eşliğinde güzel salatalar, makarnalar, et yemekleri ve tatlılar yiyebileceğiniz mekânda; gece ikiye dek süren DJ performansları da Karaköy’e ayrı bir canlılık veriyor.

Kemankeş cad. No:35/A Karaköy-istanbul;
Tel: 0212 2446333

Hijyenik Antep Mutfağı
Antep mutfağını 1912’den beri başarıyla sunan Develi’nin Ataşehir’de açılan şubesi, şıklığın ve lezzetin bir karışımı adeta. Türkiye’nin en büyük restoranlarından biri olma özelliği taşıyan Develi Ataşehir’de, çocuklar için özel alan ve onlarla ilgilenecek eğitimli bir ekip bulunuyor. Ataşehir şubesinde oluşturulan gıda laboratuarında, tedarikçilerden gelen tüm malzemeler bir gıda mühendisi tarafından hijyene uygunluğu test edildikten sonra mutfağa alınarak kullanılıyor. 23 Nisan ve anneler günü için çocuklarınızla birlikte gidebileceğiniz en rahat yer burası olsa gerek. Develi’nin yeni projelerinden biri olan Develi Baklava da ilk kez Ataşehir’de açıldı.

Vedat Günyol Caddesi No:9 Küçükbakkalköy – İstanbul
Tel: 0216 5756868

Anadolu’nun bilinmeyen lezzetleri
Anadolu mutfağından hiç bilmediğiniz yemekler tatmak isterseniz, Galata Kuledibi’nde açılan Kiva Han, yurdun dört bir yanından nefis yemekler sunuyor. Açıldığı günden itibaren adından övgüyle söz ettiren restoran, işi bilen ustaların ellerine teslim edilmiş. Sık sık değişen mönüsüyle, yöresel yemekler sevenlere tarifi aile büyüklerinde saklı az bilinen yemeklerden kumda pişen Türk kahvesine, otlardan balıklara, hamur işlerinden çeşitli çorbalara, çok farklı seçenekler sunuyor.

Galata Kulesi Meydanı No:4 Taksim
Tel: 0212 2929898

Akdeniz Mutfağı’ndan yansıyan lezzetler
Etiler’deki Mohini Aile ve Çocuk Yaşam Merkezi’nde açılan Şapkalı Kadın, Akdeniz mutfağını yansıtan lezzetleri, kendine has sunumları ile Etiler’in seçkin ortamına uyum sağlıyor. Konuklar, göz zevkine hitap eden eskitme mobilyalar ile iç içe kullanılan modern tasarımların yanında, mekânın açık bölümündeki özel fırında pişirilen pizzanın hazırlanışını izleme fırsatı bulabiliyorlar. Ayrıca mini butik bölümünde yüzde yüz doğal zeytinyağlı sabunlar, sandık işi denilen kenarları tamamen el emeğiyle işlenen havlular ve lavanta keseleri yer alıyor.

Tanburi Ali Efendi Sok. Mohini Aile ve Çocuk Yaşam Merkezi K:2/216 Etiler
Tel: 0212 352 1009

Bunu Paylaşın