Avustralya rüzgâr enerjisi fizibilite ruhsatlarını arttırdı

MDN MEDIA

Avustralya Hükûmeti, ilk potansiyel açık deniz rüzgâr çiftlikleri için ikinci bir fizibilite lisansı grubunu duyurarak bir önceki çabasını sürdürdü

Aralarında RWE, Iberdrola ve Corio Generation’ın da bulunduğu sektör liderleri, tümü Victoria eyaletinin Gippsland kıyısı açıklarında yer alan önerilen projeleri araştırmak üzere verilen ikinci grup lisanslar arasında yer alıyor.

Avustralya İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Chris Bowen, şu anda bir düzine projeye bir sonraki geliştirme aşamasına geçmeleri için lisans verdiklerini vurguladı. Verilen lisans sayısının iki katına çıkmasını, açık deniz yenilenebilir enerjisini başlatma programı için önemli bir adım olarak nitelendirdi.

Gippsland bölgesi ilk olarak 2022 yılının sonlarında Avustralya’nın rüzgâr enerjisi için ilk açık deniz bölgesi olarak belirlenmişti. Avustralya Parlamentosu Kasım 2021’de açık deniz elektrik altyapısını destekleyecek bir dizi yasayı onayladı. Bu bölgenin seçilmesinin nedeni, istikrarlı ve güçlü bir rüzgâr düzeni de dâhil olmak üzere açık deniz rüzgâr enerjisi üretimi için güçlü özelliklere sahip olmasıydı. Victoria’daki bölge ayrıca açık deniz rüzgâr enerjisinin entegrasyonunu desteklemek için iyi gelişmiş bir elektrik şebekesine sahip.

Fizibilite ruhsatları, kiralama alanlarının detaylı teknik çalışmalarına ve etütlerine izin veriyor. Bu bir sonraki adım olup, çalışmaların sonuçları tasarıma ve ticari lisans başvurusuna yön verecek. Projelerden ilkinin 2030 yılına kadar faaliyete geçmesi bekleniyor.

Örneğin RWE, kendisine verilen lisansın yedi yıla kadar deniz yatağı hakkı sağladığını bildiriyor. Şirket, geliştirme için çalışmalarını hazırlayacak ve ayrıca ticari lisans için başvurma hakkını da elde etti. Şirkete bu haklar verilirse, rüzgâr çiftliğini inşa etmeye ve 40 yıla kadar işletmeye devam edebilecek.

İlginizi çekebilir:

Açık deniz rüzgâr endüstrisi önlemler alınmasını istiyor

RWE’nin lisansını aldığı saha Bass Boğazı’nda kıyıdan yaklaşık 40 mil uzaklıkta. Şirket, sahanın 2 GW’a kadar üretim potansiyeline sahip olduğunu ve 2030’ların ilk yarısında faaliyete geçebileceğini söyledi.

Kaynak: Maritime Executive/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın