Avrupa’nın ilk metanol ağı başlatıldı

MDN Editör

Konteyner taşımacılık grubu X-Press Feeders, yeşil yakıtlardan metanol ile çalışan gemilere hizmet vermesi amacıyla Avrupa’nın ilk besleme ağını başlattığını açıkladı. Şirket ayrıca metanol çift yakıtla çalışan ilk konteyner gemisi içinde isim verme töreni düzenledi.

Dün gerçekleşen tanıtımda yapılan duyuruya göre Avrupa’nın ilk metanol yakıtlı tedarik ağı Rotterdam ve Antwerp Bruges’den başlayarak Finlandiya ve Baltık ülkelerine uzanacak.

Metanol ağı projesini gerçekleştirmek için Antwerp Bruges, Hamina Kotka, Helsinki, Klaipeda, Riga ve Tallinn gibi limanlarla anlaşan X-Press Feeders’ın yeni yeşil besleyici rotaları arasında Green Baltic X-PRESS (GBX) ve Green Finland X-PRESS (GFX) yer alıyor.

İlginizi çekebilir:

Dünyanın ilk metanol yakıtlı römorkörlerini yerli SANMAR yapıyor

sanmar metanol

Rotalar ise aşağıdaki gibi belirlendi:

Green Baltic X-PRESS (GBX): Rotterdam> Antwerp Bruges > Klaipeda > Riga > Rotterdam.

Yeşil Finlandiya X-PRESS (GFX): Rotterdam> Antwerp Bruges > Helsinki > Tallinn > HaminaKotka > Rotterdam.

Şirketin yeni projesini yaptığı duyuruda isimlendirme töreni düzenlediği Eco Maestro adlı 1.260 TEU’luk gemi, Çin merkezli tersane Yangzijiang Shipbuilding Group tarafından inşa edildi ve 16 Mayıs 2024’te teslim edildi. Gemi, Şanghay’dan Rotterdam’a yaptığı ilk seferde Singapur Limanı’na yanaşıp yeşil metanolle yakıt ikmali yapan ilk gemi oldu.

X-Press Feeders’ın sipariş ettiği 14 çift yakıtlı geminin ilki Eco Maestro olurken bu gemilerin çoğunlukla Avrupa’daki rotalarda konuşlandırılması planlanııyor.

Sipariş kapsamında inşa edilen ikinci çift yakıtlı geminin ise 2024’ün üçüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor.

Kaynak: Offshore Energy / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın