Avrasya Boat Show üreticilerin yüzünü güldürdü

MDN İstanbul

13-21 Şubat 2016 tarihleri arasında  düzenlenen 9.CNR Avrasya Boat Show’a hızlı, konforlu ve kaliteli tekne arayan denizseverler yoğun ilgi gösterirken toplam ziyaretçi sayısının 130 bin 123 kişi olduğu açıklandı. Özellikle Rusya ve Ukrayna’dan çok sayıda denizseverin ziyaret ettiği fuarda, verilen siparişlerin sayısı katılımcı firmaların yüzünü güldürdü.
130 bin’in üzerinde denizseverin ziyaret ettiği, karada düzenlenen dünyanın en büyük ikinci tekne ve bot fuarı olan Avrasya Boat Show’a bu yıl başta Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, İran, Almanya, İtalya, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İspanya ve Yunanistan olmak üzere 82 farklı ülkeden ziyaretçi katıldı. Hız ve konfor arayan denizseverler için fuarda milyonlarca dolar değerindeki süper lüks yatların yanı sıra hız tekneleri, botlar, jet skiler, yelkenliler ve çeşitli deniz malzemeleri ziyaretçilerin beğenisine takdim edildi. Bulgaristan ve İran’dan gelen heyetlerin yanı sıra Rusya ile Türkiye arasında son zamanlarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, CNR Avrasya Boat Show’a geçmiş yılların çok üzerinde Rus ziyaretçinin gelmesi dikkat çekti. Özellikle  tekne ve yata ilgisiyle bilinen Ruslar’ın fuara katılarak el yapımı tekne ve yat siparişleri vermeleri tekne üreticilerinde büyük memnuniyet yarattı. 27 Eylül-2 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 10. CNR Avrasya Boat Show’un ilk defa denizde yapılacağı belirtildi. Karada ulaştığı başarıya denizde de ulaşmayı hedefleyen CNR Holding, Avrasya Boat Show’u DENTUR iş birliğinde Ataköy Mega Yacht Marina’da düzenleyecek.

Tekne fiyatları 3 bin ile 30 milyon lira arasında
Dünyaca ünlü tekne ve yat üreticilerinin yanısıra ekipman üreticisi firmalarının da boy gösterdiği fuarda yüksek fiyatlı teknelerin yanısıra, CNR Avrasya Boat Show da uygun bütçeli tekneler de sergileniyor. Safter’ın 3,5 metre boyundaki yerli yapım teknesi 2 bin 950 lira fiyatıyla dikkat çekerken, fuardaki taksitli tekne satışları da ilgi çeken diğer konu oldu. 48 ay vade ve kredi kartına 9 taksit seçenekleri ile tekneleri satışa çıkaran firmalar, katılımcılar tarafından ilgi gördü.
Yatçılık ve denizcilik sektörünün öncüsü, 1000’in üzerindeki markanın katılımı ile düzenlenen fuarda, milyon dolarlık yatların dünya ve Türkiye lansmanları ilk kez Avrasya Boat Show’da gerçekleştirildi. Princess, Sealine, Hanse, Azimut, Moody, Prestige, Galleon gibi dünya markalarının en iddialı motor yat ve yelkenlilerin sergilendiği fuarda, tekne ekipmanları ve denizcilik malzeme üreticileri de ürünlerini gösterme fırsatı buldu.
Fuarda, Absolute Navetta 52, Galeon 500 Fly ve Numarine 60 FLY’nin dünya lansmanları, yenilenen dış tasarımı ile Numarine 78 FLY ve Sealine C330’un da Türkiye lansmanı yapıldı. Fuarın en iddialı motorlarından yeni nesil V12–1900 motoru MAN standında sergilendi.
Fuarda son model ürün ve ekipmanlarını sergileyen Data Hidrolik Makina Sanayi AŞ’nin standı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Bunu Paylaşın