Asian Bulk Logistics, Spinergie raporlama platformunu kullanmaya başladı

MDN İstanbul

Endonezya merkezli lojistik firması Asian Bulk Logistics (ABL), küresel taşımacılık operasyonlarını optimize etmek için denizcilik veri analizi firması Spinergie’nin Akıllı Filo Yönetimi’ni kullanmaya başladığını bildirdi

Merkezi dijital sistem, dökme yük transferleri için gemide raporlama prosedürlerini kolaylaştırmak, ABL’nin filosu genelinde faaliyet takibini iyileştirmek ve uzak açık deniz proje alanlarının izlenmesini sağlamak için kullanılacak.

Sistem, belirlenmiş bir döngü modülü kapsamında, yükleme oranlarının verimliliğini değerlendirmek ve bu döngüleri karşılaştırmak için operasyonel KPI’ları hesaplar ve tüm analizler merkezi raporlama kaynağına entegre edilir.

ABL’nin faaliyetleri daha iyi takip edebilmesi ve filoyu uzaktan izleyebilmesi için AIS (Otomatik Tanımlama Sistemi) antenlerinin kurulması ve gerçek zamanlı konum verilerinin raporlarını otomatik olarak iletebileceği sistem de uygulamaya dahil edildi.

ABL Baş Teknoloji Sorumlusu Arief Setiawan, “Platform, tüm operasyonel verilerimiz için tek bir doğruluk kaynağı olarak hareket ediyor ve bize gemi performansı hakkında içgörü sağlıyor. Özel AIS antenimizle entegrasyon, filomuzun hareketlerini gerçek zamanlı olarak izlememizi sağlayarak bunu daha da geliştiriyor. Ayrıca Spinergie, temel ESG ölçümleri için özelleştirilmiş raporlar oluşturarak, raporlama sürecini kolaylaştırıyor ve daha yeşil bir gelecek için veri odaklı kararlar almamızı sağlayarak çevresel sürdürülebilirlik taahhüdümüzü destekliyor” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir:

Antarktika Anlaşması İstişare Toplantısı Japonya’da yapılacak

Bunu Paylaşın