Arjantin LNG ihracatına başlıyor

MDN Editör

Yeşil yakıtlara geçiş sürecinde en çok tercih edilen ara yakıt olan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Güney Amerika ülkelerinden Arjantin de bu pastadan pay almak üzere yatırım yapan ülkelerden birisi oldu.

Bermuda merkezli bir şirket olan ve LNG ara akış altyapısı üzerine çalışmalar yürüten Golar LNG ile Güney Amerikalı enerji şirketi Pan American Energy (PAE) arasında yapılan bir ortaklık gereği Arjantin’e LNG ihraç etmek amacıyla yüzer bir LNG gemisinin (FLNG) çok yıllık kullanımı üzerine sözleşme imzalandı.

İlginizi çekebilir:

Arjantin Ordusu, ASELSAN harp sistemlerini kullanıyor

Bölgede 20 yıl boyunca konuşlandırılacak olan FLNG ünitesi çok gemili bir projenin ilk ayağını oluşturacak ve dünyanın ikinci en büyük kaya gazı oluşumu olduğu söylenen Neuquina Havzası’ndaki Vaca Muerta oluşumundan gelen kaynakları Arjantin için bir ihracat kapısına dönüştürmeye çalışacak.

Proje kapsamında LNG ihracatına 2027 yılında başlanması planlanıyor. Çalışmalarda Golar’ın yıllık nominal kapasitesi 2,45 milyon ton (mtpa) olan FLNG Hilli’sinden yararlanılması ve yüzde 90 kapasite kullanımında 2,6 dolar/mmBtu’ya eşdeğer net tarife ile ek bir emtia bağlantılı fiyatlandırma yapılması hedefleniyor.

Kaynak: Offshore-Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , , ,
Bunu Paylaşın