Antalya Deniz Ticaret Odası yeni hizmet binası açıldı

MDN İstanbul

Antalya Deniz Ticaret Odası’nın yeni hizmet binasının açılışı 14 Ekim Cumartesi günü düzenlenen bir kokteyl ile gerçekleşti.
Açılışa; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Antalya DTO Başkanı B. İnanç Kendiroğlu, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis üyeleri ile Antalya Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu, Meclis üyeleri ile Antalya protokolünün yanı sıra sektör temsilcileri katıldı.
Kurdele kesimi öncesi sektörün sorunlarına değinen İMEAK Yönetim Kurulu Başkanı Kalkavan, “Yeni bina bölgemize hayırlı olsun. Antalya çok hızlı büyüyor. Üye sayısında çok ciddi artışımız var. Su sporları, teknecilerimiz, yatçılarımız bir tarafta, hızla büyüyoruz. Zaten çok uzun zaman burada kalmayacağız gibi görünüyor. Gelecekte daha büyük, kendi yerimiz olan bir yere taşınmayı hedefliyoruz,” dedi. Kalkavan, “Antalya çok önemli bir ilimiz. Gerek deniz turizminde gerekse turizmin farklı çeşitliklerinde büyük pay alan, çok güzel işler yapılan bir bölge. Sektörümüz geçen yıla göre çok çok iyi. İnşallah daha da iyi olacak,” diye ekledi.
Açılışın ardından protokol, hizmet binasını gezerek bilgi aldı.

DTO Kocaeli temsilciliği şube oldu
Denizcilik sektörü açısından büyük önem taşıyan Kocaeli Körfezi’ne sahip denizcilik, lojistik ve sanayi şehri olan Kocaeli, Deniz Ticaret Odası şubesine kavuştu. Deniz Ticaret Odası Kocaeli Temsilcisi Av. Vedat Doğusel’in girişimleri ile DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’ın İzmit ziyaretinde gündeme gelen DTO Kocaeli Temsilciliği’nin şubeye dönüştürülmesi isteği, 12 Ekim 2017 tarihli DTO Olağan Meclis toplantısında ayrıntılarıyla incelendi ve temsilciliğin şube olması yönünde karara varıldı. Kocaeli Liman Başkanlığı’nın 2016 yılı verilerine göre Kocaeli il sınırları içerisinde 34 liman (Biri inşa halinde ), 11 adet deniz otobüsü ve yolcu vapuru iskelesi, dört adet feribot iskelesi (İDO ve İstanbul Lines), yedi tersane, 14 adet balıkçı barınağı ve çekek yeri, 13 adet yelken kulübü bulunmaktadır.

Bunu Paylaşın