Anadolu Sigorta ve DenizTemiz ‘Mavi Vatan’ için işbirliği yaptı

MDN İstanbul

Anadolu Sigorta, denizlerin kirlenmesini önlemek ve kirlilikle mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla DenizTemiz Derneği/TURMEPA ile çalışma başlattı. TURMEPA ile imzalanan protokolle, her türlü deniz aracının sigorta edilmesinden elde edilecek gelirden Türkiye’de denizlerin temizlenmesi için çalışmalar yürüten TURMEPA da pay alacak.  İşbirliğiyle ilgili protokol Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su ile TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural arasında imzalandı.
İmza töreninde konuşan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, Anadolu Sigorta’nın, Türkiye’nin ilk yerli sermayeli sigorta şirketi olarak kurulduğu günden bu yana, bu ülkeden destek aldığını ve kazandığını da yine Türkiye’ye yatırdığını belirtti. TURMEPA ile gerçekleştirilen işbirliğini de bu çerçevede gördüklerini anlatan Mustafa Su, “Anadolu Sigorta, ülkemizdeki bütün değerlerin de koruyucusu ve destekleyicisidir” dedi.

Dünya ticaretinin yüzde 90’ı denizlerde
Dünya üzerindeki ticaretin yüzde 90’ının denizler üzerinde gerçekleştiğini hatırlatan Mustafa Su, Türkiye karasularında ise yaklaşık 15 bin deniz aracının bulunduğuna dikkat çekti. Mustafa Su, “Dünyada denizler üzerindeki ticaretin tutarı 400 milyar dolar civarında. Binlerce deniz aracıyla milyarlarca dolar’lık yükün dünyanın dört bir yanına taşındığı bir ortamda, sadece ürünlerin değil, denizlerin de bu ticaretten pay alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu amaçla, Türkiye’de denizlerin kirlenmesini önlemek ve mevcut kirlilikle mücadele için çalışmalar yürüten TURMEPA ile işbirliği yapmaya karar verdik.  Bu işbirliğinin sektör tarafından da benimsenmesi durumunda, Türkiye denizlerinde yürütülen temizlik çalışmalarının çok daha aktif hale geleceğine inanıyoruz” dedi.
TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural ise, denizlerimizi karadan ve denizden gelen kirlilik nedeniyle hızla kaybettiğimize dikkat çektiği konuşmasında Anadolu Sigorta’nın gösterdiği bu duyarlılığı çok önemsediklerini belirterek, bu işbirliği modelinin diğer finans ve sigorta şirketlerine örnek olmasını gerektiğini söyledi. ‘Mavi Vatan’ın sahipsiz kalmaması gerektiğini ifade eden Özkural, tüm su kaynaklarımıza önemle ve kıskançlıkla sahip çıkmamız gerektiğini de belirtti.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın