Almanya’dan 818 milyon euro hidrojen fonu

MDN Editör

Almanya Federal Hükûmeti, Essen merkezli enerji şirketi RWE’nin ülkedeki devasa hidrojen yatırımlarını desteklemek için 818 milyon euro değerinde fon sağladı.

Fonun en büyük kalemini, RWE’nin GET H2 Nukleus projesi kapsamında Aşağı Saksonya’daki Lingen’de yeşil hidrojen üretecek 300 MW’lık bir elektrolizörün ve Kuzey Ren-Vestfalya’daki Gronau-Epe’de bir hidrojen tesisinin inşası için verilecek 619 milyon euro oluşturacak.

Ayrıca bir diğer proje HyTechHafen Rostock kapsamında Mecklenburg-Batı Pomeranya’daki Rostock Limanı’nda 100 MW’lık bir elektrolizör tesisi geliştiren bir konsorsiyuma 199 milyon euro hibe daha verildi. RWE de bu konsorsiyumun bir üyesi.

İlginizi çekebilir:

TotalEnergies’den 15 yıllık hidrojen anlaşması

hidrojen totalenergy

Federal hükümet her bir proje için toplam finansmanın yüzde 70’ini karşılıyor. Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya ve Mecklenburg-Batı Pomeranya eyaletleri ise kendi bölgelerinde girişime yüzde 30 katkıda bulunuyor. Üç projenin de yatırımlarının benzer şekilde yüz milyon euro’ları bulacağı açıklandıç

Şirketin Lingen’deki hedefi 2027 yılına kadar 100 MW’lık artışlarla 300 MW’lık hidrojen üretim kapasitesi kurmak. Bu kapsamdaki ilk hedef ise 100 MW’lık elektrolizörün 2025 yılında devreye alınması. Lingen’de üretilen yeşil hidrojenin, endüstrideki bütün şirketlerin karbon emisyonlarını azaltmalarına yardımcı olması bekleniyor.

Hidrojen ekonomisinin hızlanmasında ulaşım ve depolama altyapısının önemli bir rol oynayacağını öne süren RWE, depolama tesislerinde rüzgâr ve güneş enerjisi kullanılarak hidrojen üretimindeki dalgalanmaları dengelemeyi amaçladıklarını vurguladı. Tesiste ilk hidrojen depolanmasının ise 2026 yılında yapılması planlanıyor.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın