Almanya iklim dostu denizcilik için Ulusal Eylem Planı geliştirmeye başladı

MDN MEDIA

Almanya Federal Ulaştırma Bakanlığı (BMDV) İklim Dostu Gemicilik için Ulusal Eylem Planını geliştirmeye başladı

Plan BMDV öncülüğünde Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı (BMWK) ile işbirliği içinde geliştiriliyor. BMDV’ye göre, stratejinin geliştirilmesinde gemicilik, denizcilik endüstrisi ve bilimi, enerji tedarikçileri, endüstri ve çevre örgütleri, finans sektörü ile federal ve eyalet hükümetlerinin kamu yönetiminin çeşitli temsilcileri yer alacak. Eylem alanları alternatif tahrik ve enerji sistemleri, iklim dostu enerji kaynaklarının tedariki, filo modernizasyonu, denizcilik sanayi politikası ve yeşil denizcilik koridorları. BMDV’ye göre, eylem planının içeriği çeşitli disiplinler arası yüz yüze ve çevrimiçi diyalog formatlarında geliştirilecek. Sonuçlar önümüzdeki Ulusal Denizcilik Konferansında sunulacak.

Federal Ulaştırma Bakanı Dr. Volker Wissing şunları söyledi: “Deniz taşımacılığını iklim açısından nötr hale getirmek, mevcut teknolojiler ve enerji kaynakları açısından muazzam ölçüde bir zorluk. Ancak bu aynı zamanda değerlendirilmesi gereken büyük bir sanayi politikası fırsatı. Uzmanlarla birlikte, bir denizcilik merkezi olarak Almanya için, ulusal, Avrupa ve uluslararası düzeyde denizcilik için iddialı iklim koruma hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak ve aynı zamanda denizcilik endüstrisinin yenilikçi ve katma değerli gücünü artıracak stratejik bir yol haritası sunacağımıza inanıyorum.”

İlginizi çekebilir:

Almanya’nın en büyük savaş gemisi inşa ediliyor

Dr. Wissing ayrıca “Gemi inşa ve yan sanayi Alman ekonomisinin başarı modelini temsil ediyor: Birçok alanda teknoloji lideri, orta ölçekli şirketlerden oluşan ve ihracata yönelik bir sektör. Denizcilik sektörü geleceğin iklim dostu gemiciliğine giden yolda merkezi bir rol oynamakta. Denizcilik sektörünün rekabetçiliğini güçlendirmek ve iklim koruma ile sanayi, dönüşüm ve rekabetçiliğin el ele gittiğini göstermek istiyoruz” dedi.

Kaynak: Schiff&Hafen / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın