Alman Donanma Tersanesi ‘Bonn’ donanma gemisini yeniliyor

MDN MEDIA

Alman Donanmasının en büyük gemilerinden biri olan görev gücü sağlayıcısı “Bonn”, kapsamlı onarımlar için 1 Temmuz 2024 tarihinde Kiel’deki geleneksel tersane German Naval Yards’daki 38.000 m²’lik kuru havuza çekildi

Açıklamaya göre, geminin “operasyona hazır” olmasını sağlamak için “kamaralardaki iç bileşenlerin yenilenmesinden motorların genel revizyonuna ve tüm sistemler için isteğe bağlı modernizasyon önlemlerine” kadar uzanan çalışmalar da planlanıyor. Tamamlanmasının ardından gemi 400 metre uzunluğundaki donatım iskelesinde ve denizde test edilecek ve tekrar faaliyete geçirilecek.

Tersanenin Genel Müdürü Rino Brugge, belirli bir tamamlanma tarihi açıklamadan, “Alman Donanma Tersanesi’nde, çalışmaların programa uygun olarak tamamlanması ve EGV Bonn’un operasyonel hazırlığının sağlanması için her türlü çaba gösteriliyor” dedi.

Tersanenin görev gücü sağlayıcısı “Frankfurt am Main “e entegre Deniz Acil Kurtarma Merkezi (iMERZ) kurmasının ardından, kardeş gemi “Berlin” de şu anda bir iMERZ ile donatılıyor. Bu sayede her iki gemi de uzun süreli uluslararası görevler için genişletilmiş tıbbi bakım (cerrahi müdahaleler, yoğun bakım ve ileri tanı seçenekleri) sağlayabilecek.

Kaynak: Schiff&Hafen/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın