Air Liquide ZESTAs üyesi oldu

MDN MEDIA

Fransız endüstriyel gaz tedarikçisi Air Liquide, Sıfır Emisyonlu Gemi Teknolojisi Birliği’ne (ZESTAs) katıldı

Amacı, sıfır emisyonlu gemi teknolojisinin (ZEST) hızlı ve geniş ölçekli alımını teşvik etmek ve denizcilik sektöründe inovasyonu teşvik etmek olan dernek, teknoloji sağlayıcıları için bir işbirliği platformudur.

ZEST endüstrisinin çıkarlarını destekleyen birlik, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenleyicileri ve politika yapıcıları ZEST’in benimsenmesini gerektiren mevzuatı uygulamaya koymaları için etkilemeyi amaçlamaktadır.

Air Liquide, birliğe katılarak ZESTA’nın etkinlikleri ve savunuculuğu aracılığıyla yeşil sıvı hidrojen ekosistemlerinin küresel olarak yaygınlaştırılmasını desteklemeyi amaçlıyor.

ZESTAs Genel Sekreteri Madadh MacLaine şu yorumda bulundu “Air Liquide ile işbirliği, mutlak sıfır emisyonlu denizcilik ekosistemleri yaratmaya yönelik ortak hedefimizde ZESTAs ve üyelerimiz için önemli bir kilometre taşına işaret ediyor. Üyelerimizin birçoğu halihazırda Air Liquide ile çalışmaktadır, dolayısıyla bu ilerleme devam eden projelerle mükemmel bir uyum içinde.”

Konuyla ilgili olarak Air Liquide, Mayıs 2024’te enerji dönüşümü ve sürdürülebilir projeleri, özellikle de düşük karbonlu hidrojen, karbon yakalama ve düşük karbonlu hava gazlarını finanse etmek veya yeniden finanse etmek için 500 milyon Avroluk yeni bir yeşil tahvil ihraç etti. Bu ihraç, grubun 2021’deki ilk yeşil tahvil ihracını takip ediyor.

Source: Offshore Energy/ This news article/article/translation may not be published in whole or in part without citing the source. Even if the source is cited, it can be used with an active link. Legal action will be taken against those who publish without citing the source and without active linking.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın