ADNOC L&S: 1,9 milyar dolarlık yatırım

MDN MEDIA

ADNOC L&S ve Wanhua Chemical’ın ortak girişim şirketi AW Shipping, dokuz adet çok büyük etan taşıyıcı (VLECs) ve iki adet çok büyük amonyak taşıyıcı (VLACs) inşası için Çin’in Jiangnan Shipbuilding firmasıyla yaklaşık 1,9 milyar dolar değerinde gemi inşa sözleşmesi imzaladı

Dokuz VLEC için yapılan sözleşme yaklaşık 1,4 milyar dolar değerindeyken, iki VLAC için yapılan sözleşme yaklaşık 250 milyon dolar değerinde ve aynı fiyata iki VLAC için daha opsiyon bulunuyor.

ADNOC L&S’ye göre bu, BAE ile Çin arasındaki 10 yıllık LPG tedarik sözleşmesini desteklemek üzere 2020 yılında kurulan ortak girişimin en büyük siparişi.

2025’ten itibaren teslim edilmesi planlanan yeni binaların, enerji tasarruflu çift yakıtlı motorlarla tahrik edilen en büyük etan ve amonyak taşıyıcıları arasında yer alması bekleniyor.

Açıklandığı üzere, VLEC’lerin her biri 99.000 metreküp taşıma kapasitesine sahip olacak ve etan veya konvansiyonel yakıtlarla çalıştırılabilecek. Bu gemilerin 2025 ile 2027 yılları arasında teslim edilmesi planlanıyor.

Dokuz VLEC, 20 yıllık zaman kiralama sözleşmeleriyle konuşlandırılacak ve 180 yıllık toplam sözleşme kapsamı boyunca 4 milyar dolar gelir elde edecek.

Her bir VLAC 93.000 metreküp amonyak taşıma kapasitesine sahip olacak ve sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) veya konvansiyonel yakıtlarla çalıştırılabilecek. Gemilerin 2026 ile 2028 yılları arasında teslim edilmesi planlanıyor.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın