Adani Group, Vietnam’da liman inşa edecek

MDN İstanbul

Hindistan merkezli Adani Group şirketi, Vietnam’da bulunan Da Nang şehrinin merkezinde bir liman inşa etmeyi planladığı bildirildi

Adani Group Genel Müdürü Karan Adani, Adani Ports and Special Economic Zone Ltd. şirketinin, Da Nang’da sıfırdan bir liman inşası için Vietnam Hükûmeti’nden prensip onayı aldığını söyledi.

Projede konteyner terminalleri ve farklı kargo türlerinin elleçlenmesi için çok amaçlı rıhtımlar da yer alacak.

Da Nang’a yapılması planlanan liman projesinin henüz planlama aşamasında olduğunu ve toplam yatırım sermayesinin henüz kesinleşmediğini de söyleyen Adani Group Genel Müdürü Karan Adani, “Üretimin veya nüfusun yüksek olduğu ülkeleri hedefliyoruz, bu da yüksek tüketime yol açacaktır. Bu ülkelerdeki ihracat hacimlerine odaklanıyoruz” dedi.

Hindistan’ın en büyük liman işletmecisi olan Adani Ports, toplam hacminin yaklaşık yüzde 5’ini uluslararası operasyonlardan elde ediyor ve bu oranı 2030 yılına kadar yüzde 10’a çıkartmak istiyor.

Şirket, Orta Doğu, Güneydoğu Asya, Doğu Afrika, Bangladeş, Sri Lanka, Maldivler, Vietnam ve Kamboçya gibi yerlerdeki iş fırsatlarını araştırıp değerlendiriyor.

Adani, geçtiğimiz aralık ayında Hanoi’de bir temsilcilik açarak Vietnam pazarına girdi ve beş yıl içinde 10 milyar dolar değerinde yatırım planlıyor.

İlginizi çekebilir:

Shipping Industry Calls for Improvement of IMO’s CII

Bunu Paylaşın