ABD, olası bir Rus saldırısına karşı hazırlık yapıyor

MDN Editör

NATO, Avrupa ile Rusya arasında yaşanabilecek olası bir çatışma durumunda ABD birliklerini ve zırhlı araçlarını kullanabilmek için çok sayıda “kara koridoru” geliştiriyor. Amerikan askerlerinin Moskova’nın olası bir saldırısına karşı koymak için Avrupa’nın beş limanından birine inerek ve önceden planlanmış lojistik rotaları kullanması planlanıyor.

Rusya NATO ile çatışmaya girerse ABD devreye girecek

Mevcut planlarda ABD birliklerinin, Almanya üzerinden Polonya’ya taşınması için trenlere binmeden önce Hollanda limanlarına çıkarma yapması öngörülüyor. Bu aşamada, Rusya’nın NATO’yla sıcak bir çatışmaya girmesi durumunda ABD birlikleri doğuya gönderilmeden önce Rotterdam limanına gönderilecek. Ancak Moskova’nın iletişim hatlarını kesmesi gibi durumlar yaşanması halinde alternatif limanların belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

İlginizi çekebilir: Rusya, Antarktikada 511 milyar varil petrol rezervi keşfetti

Olası bir çatışma durumunda Hollanda’nın devre dışı kalması halinde İtalya, Yunanistan ve Türkiye’deki limanlara kaydırılabilir. ABD birlikleri İtalyan limanlarından kara yoluyla Slovenya ve Hırvatistan üzerinden Ukrayna ile sınırı olan Macaristan’a taşınabilir. İttifakın doğu kanadına ulaşmak için Türk ve Yunan limanlarından güçlerin Bulgaristan ve Romanya üzerinden taşınması yönünde de benzer planlar mevcut. Askerlerin Balkanlar’daki limanların yanı sıra Norveç, İsveç ve Finlandiya üzerinden taşınmasına yönelik de planlar yapılıyor.

Hollanda, Almanya ve Baltık ülkelerinin coğrafi konumları itibarıyla Rus saldırılarına karşı savunmasız kalabileceği öngörülüyor. Ukrayna Savaşı’nda, Rusya’nın sıklıkla Ukrayna’nın lojistik üslerine saldırılar düzenlemesi NATO Yetkililerinin dikkatini çekmişti.

MarineDeal News’ün özel haberi olan bu içeriğin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , , ,
Bunu Paylaşın