TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi’nde patlama: 4 ölü

MDN İstanbul

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) İzmir Rafinerisi’nde 11 Ekim günü sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Patlamada dört kişi yaşamını kaybetti.

Şirket yetkililerince gaz sıkışması kaynaklı olduğu açıklanan patlama, saat 09:25’de TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi ürün tankında yapılan bakım sonrası devreye alma çalışmaları sırasında meydana geldi.

TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nce kurumun web sitesinde yapılan açıklamada, olay yerinde bakım ve kontrol için bulunan yüklenici firma çalışanlarından beş kişinin patlamadan etkilendiği, bu çalışanlardan dördünün yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi: “Rafineri Teknik Emniyet ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından, Rafineri Arama Kurtarma ekiplerimizce ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen çalışanlarımızdan dördü ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen kurtulamamış ve yaşamını yitirmiştir. Bir çalışanımız ise hafif yaralı olarak tedavi altındadır.

“Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere’yi kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle paylaşır, Allah’tan rahmet, ailelerine ve çalışma arkadaşlarımıza başsağlığı dileriz.”

1972 yılında üretime başlayan ve yılda 11 milyon ton işleme kapasitesine sahip olan İzmir Rafinerisi’nde kurumun rakamlarına göre 1.353 personel çalışmakta.

 

Bunu Paylaşın