Soli Gemi İnşa’dan iki yılda, dört gemi

MDN İstanbul

Kocaeli Serbest Bölgesi’nde 2006 mayısında faaliyete geçen Soli Gemi İnşa Sanayi, 3’ü 20 bin tonluk 4 kimyasal tankeri tamamlayarak denize indirdi. Tankerlerden 2’si Yunanlı armatör Remi Maritime’a teslim edilirken, diğer 2 tankerin de teslim aşamasında olduğu bildirildi.

Kısa sürede 102 bin metrekare alana sahip Türkiye’nin en büyük tersanesini kurduklarını ifade eden şirketin İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Ahmet Ünal, Yunanlı armatör Remi Maritime için 20’şer dwt’lik “M/T Malmö”, “M/T Letezia Effe” ve “M/T Madeiro” adlı 3 tanker ile Hollandalı armatör Laurant Shipping için 5850 dwt’lik “L/S Anne” isimli kimyasal tankerleri ürettiklerini söyledi. Ünal ayrıca, kızaklarda 5850 dwt ve 20 bin dwt’lik 2 kimyasal tankerin inşasının devam ettiğini, bu gemilerden küçüğünün yılsonu itibariyle teslim edileceğini, ayrıca 20 bin dwt’lik yeni bir tankerin saç kesim işlemlerinin sürdürüldüğünü dile getirdi.
Yılsonu itibariyle 5 gemi teslim edecek olan Soli Gemi İnşa, şu anda yılda 6 gemi üretme kapasitesiyle çalışıyor. Ancak hedefleri kapasitelerini yılda 9 gemiye çıkarmak. Tersane, TS EN ISO 9001 ve “çevre & iş sağlığı” ve güvenliği (OHSAS 18001) belgesine de sahip.

Bunu Paylaşın