Millî Savunma Bakanı Güler, NATO’da temaslarda bulundu

MDN İstanbul

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın birinci gün oturumlarına katıldı, ikili görüşmeler yaptı

Güler, Brüksel’deki NATO karargâhında yapılan iki gün sürecek toplantının ilk günkü oturumlarına katıldı.

DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Toplantısı’na iştirak eden Bakan Güler, toplantı öncesinde ABD’li mevkidaşı Lloyd Austin’in de aralarında olduğu çok sayıda mevkidaşıyla ayaküstü görüşmeler yaptı.

Bakan Güler, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov’la bir araya gelmiş, Rumen mevkidaşı Angel Tilvar ve Bulgar mevkidaşı Atanas Zapryanov’la üç ülke arasındaki askerî faaliyetleri kapsayan Niyet Mektubu’nu imzalamıştı

Bakan Güler, İngiliz mevkidaşı Healey’le bir araya geldi

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Güler ile İngiltere Savunma Bakanı Healey, Brüksel’de yapılan NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında bir araya geldi.

İki bakan, NATO’nun faaliyetleri ile askerî meseleler, güvenlik ve savunma sanayisi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Millî Savunma Bakanı Güler, Ukrayna Savunma Bakanı Umerov ile görüştü

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile görüştü.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için gittiği Brüksel’de ikili görüşmelere devam ediyor.

Güler, bu kapsamda Ukraynalı mevkidaşı Rüstem Umerov ile bir araya geldi.

Türkiye, Romanya ve Bulgaristan, NATO karargahında Niyet Mektubu imzaladı

NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ilk gün oturumlarına katılan Bakan Güler, toplantı kapsamında, Rumen mevkidaşı Angel Tilvar ve Bulgar mevkidaşı Atanas Zapryanov’la bir araya geldi.

Türkiye’nin NATO Daimi Temsilciliğinde yapılan törende Güler, Tilvar ve Zapryanov’la üç ülke arasındaki askerî faaliyetleri kapsayan Niyet Mektubu’nu imzaladı.

AA

İlginizi çekebilir:

TSK, Subay adayı olarak doktor, diş doktoru, eczacı ve beden eğitimi öğretmeni arıyor

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın