DP World Londra’da 1,3 milyar dolar yatırım yapacak

MDN Editör

DP World, İngiltere’deki London Gateway Terminali’ne iki yeni rıhtım eklemek için 1 milyar sterlin (1,31 milyar dolar) yatırım yapacağını açıkladı. Bu genişleme, limanın yakın zamanda tamamlanan dördüncü rıhtımının ilk gemisini almaya hazırlanmasının hemen ardından duyuruldu.

Şirket, bu yatırımın London Gateway’in rıhtım uzunluğunu 2,5 kilometrenin üzerine çıkaracağını ve 400 metreden uzun altı geminin aynı anda limana yanaşabilmesini sağlayacağını belirtti. Ayrıca, ikinci bir demiryolu terminali de inşa edilecek. Limanın mevcut kapasitesi yaklaşık 2,4 milyon TEU olup, 350 milyon sterlinlik tamamen elektrikli dördüncü rıhtımın devreye girmesiyle bu kapasitenin 1 milyon TEU daha artacağı bildirildi. Beşinci ve altıncı rıhtımların eklenmesiyle kapasite önemli ölçüde artmış olacak.

İlginizi çekebilir:

DP World’den Busan’a 50 milyon dolarlık yatırım

DP World

London Gateway, hâlihazırda Birleşik Krallık’ın en büyük ikinci limanı konumunda bulunuyor. Ancak DP World, bu genişleme sayesinde önümüzdeki beş yıl içinde Birleşik Krallık’ın en büyük limanı olmayı hedefliyor. Yatırım, aynı zamanda limanda 400 yeni kalıcı istihdam yaratacak ve hâlihazırda 1.200 kişinin çalıştığı sahaya ek bir istihdam sağlayacak.

DP World Grup Başkanı ve CEO’su Sultan Ahmed bin Sulayem, bu büyük yatırımın DP World’ün Birleşik Krallık’a olan uzun vadeli bağlılığının bir göstergesi olduğunu ve şirketin yerel ihracatçıları küresel pazarlarla buluşturarak tedarik zinciri esnekliğine katkı sağladığını belirtti.

DP World UK Limanlar ve Terminaller CEO’su Ernst Schulze ise eklenen kapasitenin, pandemi ve jeopolitik olaylardan kaynaklanan tedarik zinciri aksaklıklarına karşı müşterilere güvenilirlik sunacağını vurguladı.

Kaynak: Seatrade Maritime / Bu haberin, çevirinin veya makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın