HMM 11’inci LNG yakıtlı konteyner gemisini filosuna ekledi

MDN Editör

Güney Kore merkezli denizcilik devi HMM, LNG’ye dönüştürülebilir yapıdaki 13.000 TEU kapasiteli 11’inci konteyner gemisi olan HMM Opal’ı filosuna ekledi. Şirket, HMM Opal’ın Güney Kore’de Hanwha Ocean tarafından inşa edildiğini ve PSX (Pacific South Express) rotasında sefer yapacağını açıkladı. Bu rota, Kore ve Şanghay’daki büyük limanları Los Angeles ve diğer bölgelere bağlayacak.

HMM Opal, 2021 yılında Hanwha Ocean ve HD Hyundai Heavy Industries’e sipariş edilen, LNG’ye dönüştürülebilir 12 gemilik filonun bir parçası. Bu gemiler, yakıt verimliliğini artıran ve emisyonları azaltan gelişmiş enerji tasarrufu teknolojileri ile donatıldı. Gemiler ayrıca gelecekte LNG tahrikine dönüştürülebilecek altyapıya sahip olarak inşa ediliyor.

İlginizi çekebilir:

HMM konteyner filosunu iki katına çıkarıyor: 17,5 milyar dolar yatırım yapacak

Serinin ilk gemisi olan HMM Garnet, Ocak 2024’te HD Hyundai Heavy Industries tarafından teslim edildi. Bu yıl içerisinde tamamlanacak olan toplam 12 adet geminin teslimatının ardından, HMM’nin toplam filo kapasitesinin 1 milyon TEU’ya ulaşması bekleniyor. 10.000 TEU’nun üzerindeki büyük konteyner gemileri, HMM’nin filosunun yüzde 80’ini oluşturarak maliyet ve operasyonel verimliliği artıracak.

HMM, sürdürülebilir büyüme stratejisi çerçevesinde 2030 yılına kadar 17,48 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Şirket 2030’a kadar yaklaşık 70 çevre dostu gemi satın almayı ve 2045 yılına kadar tüm taşımacılık segmentlerinde karbon-nötr bir ekosistem kurmayı hedefliyor.

Kaynak: Offshore Energy / Bu haberin, çevirinin veya makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın