X-Press Feeders metanol filosunu genişletiyor

MDN Editör

Singapur merkezli taşımacılık şirketi X-Press Feeders, Çinli tersane Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding(SWS) ile altı adet metanole hazır, scrubber donanımlı konteyner gemisi siparişi için anlaşma yaptı. Gemi teslimatlarının 2027’nin üçüncü çeyreği ile 2028’in dördüncü çeyreği arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Şirket, filosunu çevre dostu gemilerle yenileme stratejisi kapsamında verdiği bu siparişlerle doğru tonajları ana ticaret yollarına dağıtmayı hedefliyor. Ayrıca, gemilerin her birinin 11.000 TEU kapasitesine sahip olacağını ve detayların, teslimat tarihleri yaklaştıkça açıklanacağını belirtildi.

Gemilerin özellikleri

Bu yeni konteyner gemileri, yakıt tasarrufu sağlamak ve karbon emisyonlarını azaltmak için scrubber’lar, enerji tasarrufu çözümleri ve sürtünme azaltma teknolojileriyle donatılacak. 2024 yılı mayıs ayında sipariş edilen dört metanol yakıtlı geminin ardından gelen bu sipariş, şirketin çevreci yaklaşımının sürdüğünü gösteriyor.

Yeşil metanol adımı

X-Press Feeders, aynı zamanda Avrupa’da yeşil metanolle çalışan ilk tarifeli feeder ağını kurarak, Rotterdam ve Antwerp Bruges’den Finlandiya ve Baltık ülkelerine uzanan bir rota başlattı. Şirket, bu ağın Avrupa’daki çevre dostu lojistik çözümlere önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Şirket, yeşil metanol yakıtının sera gazı emisyonlarını yüzde 65’e kadar azaltma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Girişim, küresel denizcilik endüstrisinde sürdürülebilir yakıtların benimsenmesine yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

Kaynak: Offshore Energy / Bu haberin, çevirinin veya makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın