Microsoft’un yapay zekâsı enerji verimliliği sağlayacak

MDN Editör

Kanadalı boru hattı ve enerji şirketi Enbridge, operasyonlarında güvenliği artırmak, sera gazı (GHG) emisyonlarını azaltmak ve verimliliği geliştirmek amacıyla yapay zekâ (AI) kullanmak için Microsoft ile işbirliğine gitti. Bu adım, dijital dönüşüm ve bulut teknolojileriyle desteklenen Enbridge’in çevresel ve operasyonel mükemmellik hedeflerini güçlendirme adımlarının önemli bir parçası olacak.

Enbridge, Microsoft Azure platformuna geçtiği 2020 yılından bu yana, operasyonlarının yüzde 80’ini bulut tabanlı bir altyapıya taşıdı. Yapay zekâ ve bulut teknolojileri, verimlilik artışı ve karbon ayak izinin azaltılmasına önemli katkılar sağlıyor. Örneğin, Energy Optimizer adlı yapay zekâ destekli araç, enerji naklinin verimliliğini artırarak maliyet tasarrufu sağlarken, sıvı boru hatlarının işletim süreçlerini de optimize edebiliyor.

İlginizi çekebilir:

Maritime Optima, Microsoft Azure ile ortaklık kurdu

Bunun yanı sıra, havadan gözetim ile boru hatlarının korunması ve potansiyel risklerin tespit edilmesi de sağlanıyor. Bu gözetim sürecinde AI, boru hattı güzergahındaki tehditleri daha hızlı ve daha etkili bir şekilde belirliyor. Ayrıca boru hattı bütünlüğü için yapay zekâ destekli akıllı otomasyon kullanılıyor; bu da bakım ihtiyaçlarının daha iyi analiz edilmesini sağlıyor ve Enbridge’in süreç karmaşıklığını azaltarak güvenliği artırmasına olanak tanıyor.

Enbridge ayrıca, yakın zamanda BP ile de işbirliği yaparak Meksika Körfezi’ndeki Kaskida projesi kapsamında ham petrol ve doğal gaz boru hatları inşa etmeyi planlıyor. Şirket, bu projeyle birlikte dijital inovasyonlar ve yapay zekâ destekli süreçlerle enerji altyapısında dönüşüm yaratmayı sürdürüyor.

Kaynak: OffshoreEnergy/Bu haberin, çevirinin veya makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın