LNG’li kuruvaziyer gemilerinde inşalar devem ediyor

MDN Editör

Finlandiya merkezli tersane Meyer Turku, ABD merkezli kruvaziyer şirketi Royal Caribbean International için inşa ettiği ikinci Icon sınıfı gemiyi başarıyla suya indirdi. Bu yeni nesil gemi, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışan ve çevre dostu özellikler sunan gemilerin hızla devam eden inşalarına yeni bir örnek.

Gemi, 16 metre derinliğindeki, 80 metre genişliğindeki ve 365 metre uzunluğundaki kuru havuzda düzenlenen geleneksel törenle suya indirildi. Tören kapsamında havuz, dikkatlice suyla doldurulduktan sonra gemi yüzdürülerek son donatım işlemlerinin gerçekleştirileceği iskeleye çekildi. Bu işlem, Meyer Turku tarafından sosyal medya hesaplarında da duyuruldu.

İlginizi çekebilir:

Hapag-Lloyd LNG yakıtlı filo siparişi verdi

Hapag-Lloyd LNG yakıtlı filo siparişi verdi

Daha önce de Royal Caribbean International’ın LNG ile çalışan üçüncü kruvaziyeri olan ve Star of the Seas olarak isimlendirilen gemi için 15 Aralık 2023’te bir omurga yerleştirme töreni gerçekleştirilmişti. Star of the Seas’in 2025 yazında teslim edilmesi ve aynı yılın ağustos ayında Florida’daki Canaveral Limanı’nda hizmete girmesi planlanıyor. Çevre dostu bir tasarıma sahip olacak olan gemi, atık ısı geri kazanımı ile kıyı güç bağlantısı gibi çeşitli çevre programlarını içindeki operasyonlarla entegre edecek.

Meyer Turku’nun Royal Caribbean International ile yaptığı yeni bir anlaşma kapsamında, dördüncü Icon sınıfı geminin inşasına da başlanacak ve ilerleyen dönemde serinin beşinci ve altıncı gemilerinin de inşa edilmesi planlanıyor. Bu projeler, Royal Caribbean Group’un 2035 yılına kadar net sıfır yolcu gemisi sunma hedefine katkı sağlayacak.

Kaynak: OffshoreEnergy/Bu haberin, çevirinin veya makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın