Tayvan’da dalga enerjisi anlaşması

MDN Editör

Nasdaq’ta işlem gören bir dalga enerjisi şirketi olan Eco Wave Power (EWP), Tayvan’da I-Ke International Ocean Energy ile bir anlaşma imzalayarak dalga enerjisi biriminin ilk satışını gerçekleştirdi.

Anlaşmayla birlikte Asya pazarına giriş yapan şirket, I-Ke ile yürüteceği dalga enerjisi projesi kapsamında tüm hidrolik ve elektrikli dönüştürme bileşenlerini ve akıllı kontrol sistemini içeren bir 100 kW’lık  tesis için Tayvan’ın doğu kıyısında bir saha belirledi. Ayrıca, gelecekte genişletilmek üzere 83 potansiyel yer daha tespit edilmiş durumda.

I-Ke’nin gerekli yüzdürücüler, hidrolik silindirler ve diğer bileşenleri yerel olarak üreteceği anlaşma kapsamındaki proje için alınması gereken izinler olan ruhsatlar ve arazi onaylarını da yöneteceği açıklandı. Eco Wave Power, bu projenin Tayvan’ı Asya-Pasifik bölgesinde dalga enerjisi teknolojisi için bir merkez haline getireceğini öngörüyor.

İlginizi çekebilir:

Uluslararası sınır anlaşmazlıklarına Tayvan örneği

TAYVAN

Proje, kademeli olarak 20 MW’lık bir dalga enerjisi istasyonuna genişlemeyi hedefliyor ve Tayvan kıyı şeridindeki ticari kapasiteyi 400 MW’a kadar çıkarma planları da hazır durumda. Ortaklık, Haziran 2023’te Eco Wave Power ile Lian Tat arasında imzalanan bir mutabakat zaptına dayanıyor.

Tayvan’ın deniz enerjisi geliştirme hedefleri, enerji sektörünü dönüştürme potansiyeline sahip ve 7,32 TWD’lik (0,23 dolar) bir deniz enerjisi toptan alım fiyatı belirlenerek bu alandaki gelişime öncülük ediyor. Tayvan’ın kıyılarında bu deniz enerjisi projesi, Eco Wave Power’ın Asya’daki stratejik büyüme hamlesinin temel taşlarından biri olarak görülüyor.

Eco Wave Power ayrıca, Shell ile ortaklaşa olarak Los Angeles Limanı’nda bir dalga enerjisi projesi geliştirmekte. Bu proje, Eylül 2023’te yeşil ışık aldı ve Eco Wave Power’ın ABD’deki varlığını genişletmesine olanak sağladı. Şirket, sürdürülebilir dalga enerjisi çözümleri geliştirerek karbon ayak izini azaltmayı ve enerji sektörünü dönüştürmeyi amaçlıyor.

Kaynak: OffshoreEnergy/Bu haberin, çevirinin veya makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın