Afrika kıyılarında rüzgâr enerjisi projesi

MDN Editör

Denizcilik şirketi TGS, Batı Afrika ada ülkesi Yeşil Burun Adaları’nın enerji planı çerçevesinde, ülkenin elektriğinin yüzde 50’sini 2030 yılına kadar yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi amaçlayan hedefi doğrultusunda önemli bir yatırım yapma kararı aldı. Şirket, adaların elektrik enterkoneksiyonuna yönelik bir ön fizibilite çalışması yürütmek üzere görevlendirildi.

Bu çalışma, Atlantik’teki takımadaların enerji altyapısını birbirine bağlamanın teknik, ekonomik ve çevresel fizibilitesini değerlendirmeyi amaçlıyor. TGS, projeyi 4C Offshore adı altında, RTE International ve Consultores de Engenharia e Ambiente (COBA) ile işbirliği içinde gerçekleştirecek.

Araştırmada adaların rüzgâr, güneş ve yeşil hidrojen gibi yenilenebilir kaynaklarla enerji üretim potansiyeli değerlendirilecek. Ayrıca pompa depolama sistemleri ve batarya gibi enerji depolama çözümleri araştırılacak. Çalışma aynı zamanda ara bağlantının çevresel etkilerini ele alırken, fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltarak ülkenin uzun vadeli ekonomik faydalarını inceleyecek.

TGS’ye göre Yeşil Burun Adaları, coğrafi ve iklimsel avantajları sayesinde yenilenebilir enerji potansiyelini etkin kullanma fırsatına sahip. Proje, adaların enerji verimliliğini artırarak maliyetleri düşürme konusunda önemli bir rol oynayacak.

Lüksemburg Hükümeti’nin Kalkınma-İklim-Enerji (DCE) programı kapsamında desteklenen bu proje, Yeşil Burun Adaları’nın enerji güvenliğini artırmayı ve adalarda ekonomik sürdürülebilirliği teşvik etmeyi hedefliyor.

Bu adımlar, Avrupa Komisyonu’nun 246 milyon Euro değerindeki Global Gateway yatırım paketi ile de destekleniyor.

Kaynak: OffshoreEnergy/Bu haberin, çevirinin veya makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın