Biyoyakıt yatırımları devam ediyor

MDN Editör

Denizcilik şirketleri yeşil yakıt yatırımlarına devam ediyor. Tayvan merkezli denizcilik şirketi Wan Hai Lines, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ‘nün belirlediği 2030 ve 2050 karbon emisyon azaltma hedeflerine ulaşmak adına filosunda biyoyakıt kullanımına geçme kararı aldı.

Şirketin aldığı karar doğrultusunda, 4.333 TEU kapasiteli WAN HAI 510 adlı konteyner gemisi, biyoyakıtla çalışan ilk gemi oldu. Gemi, Uzak Doğu ile Hindistan arasında hizmet veren CI6 rotasında faaliyet gösteriyor.

Wan Hai Lines, Singapur’da gerçekleştirilen B24 biyoyakıt ikmali için yakıt tedarikçisi KPI OceanConnect ile işbirliği yaptı. Belirlenen biyoyakıt, kullanılmış yemeklik yağdan elde edilen metil ester biyodizel (UCOME) ve çok düşük kükürtlü fuel oil (VLSFO) karışımından oluşuyor. Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyonu (ISCC) tarafından onaylanan bu yakıtın, firmanın karbon emisyonlarını geleneksel VLSFO’ya

Şirket ayrıca metanol çift yakıtlı dört konteyner gemisi siparişi verdiğini de duyurdu. Bu gemilerin de 2027 yılına kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Kaynak: OffshoreEnergy/Bu haberin, çevirinin veya makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın