Hapag-Lloyd LNG yakıtlı filo siparişi verdi

MDN Editör

Almanya merkezli konteyner taşımacılık şirketi Hapag-Lloyd, Çin’deki tersanelere otuz adede kadar sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışan çift yakıtlı konteyner gemisi siparişi verdi.

Bir süredir yeni sipariş vermeyen Hapag-Lloyd, Yangzijiang Shipbuilding’e on adet kesin ve beş adet opsiyonlu 17.000 TEU kapasiteli gemi siparişi geçti. Her bir geminin 210 milyon dolara mal olacağı açıklanırken LNG çift yakıt sistemleri ile 1.600 reefer kapasitesine sahip olacakları da belirtildi.

Hapag-Lloyd bir başka Çinli tersane New Times Shipbuilding’e ise on adet kesin ve beş adet opsiyonlu 9.200 TEU kapasiteli gemi siparişi verdi. Bu gemiler de LNG çift yakıtlı sistemlerle donatılacak ve her bir gemi için maliyet 140 milyon dolar olacak.

İlginizi çekebilir:

Hapag-Lloyd, NexusWave denemesine başlıyor

Hapag-Lloyd

Alphaliner’ın TOP 100 listesine göre dünyanın beşinci büyük konteyner taşımacılığı şirketi olan Hapag-Lloyd, 2024 yılında LNG ile çalışan ultra büyük konteyner gemilerini filosuna katmaya başladı. Yeni nesil ve çevre dostu olacak bu gemilerin, Alman bayrağı altında denize açılan en büyük konteyner gemileri arasında yer alması bekleniyor. Gemiler, gelişmiş LNG çift yakıtlı motorlara ve enerji tasarruflu tasarımlara sahip olacak.

Şirket, 2045 yılına kadar filosunun tamamını iklime duyarlı bir şekilde işletme hedefi doğrultusunda önemli adımlar atıyor. Hapag-Lloyd, deniz yakıtı olarak LNG’nin yanı sıra metanol ve amonyak gibi alternatif yakıtları da araştırarak, çok yakıtlı bir geleceğe hazırlanıyor. Ayrıca, enerji tasarruflu çözümlerle filosunu modernize etmeye devam etmeyi ve yeni gemi siparişleri vermeyi planlıyor.

Bu yılın başlarında Hong Kong merkezli Seaspan Corporation ile bir anlaşma imzalayan Hapag-Lloyd, S90 motorlarıyla çalışan 10.100 TEU kapasiteli beş gemiyi metanolle çalışabilen çift yakıtlı motorlarla donattı. Bu yenileme sonrası gemilerin, Seaspan’dan uzun vadeli kiralanmaya devam etmesi konusunda anlaşmaya da varılmış durumda.

Kaynak: OffshoreEnergy/Bu haberin, çevirinin veya makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın